Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Καθάρισμα χωρίς χημικά

 

Αν θέλουμε να αποφύγουμε τα χημικά καθαριστικά, δημιουργώντας ένα πιο υγιές περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλά υλικά για να καθαρίσουμε το σπίτι μας. Πιο συγκεκριμένα...

Ξύδι

Το ξύδι μπορεί να καθαρίσει λεκέδες και να εξαφανίσει τα άλατα του μπάνιου. Αντικαθιστά καθαριστικά που έχουν ως βάση τους την αμμωνία. Έχει την ικανότητα να απομακρύνει τις μυρωδιές και τους λεκέδες, από ούρα και περιττώματα οικιακών ζώων, από το πάτωμα και τα χαλιά. Για όσους από μας, μας ενοχλεί η έντονη μυρωδιά του, μία λύση είναι η χρήση άσπρου ξυδιού. Το ξύδι καθαρίζει:
πηγή : Τρομακτικό

Τζάμια

Καθαρίσουμε τα τζάμια μας με ξύδι, αναμειγνύοντας μία κουταλιά ξύδι μέσα σε ένα λίτρο ζεστό νερό. Χρησιμοποιούμε εφημερίδα.

Βάζα

Μπορούμε να πλύνουμε το εσωτερικό από τα βάζα του σπιτιού μας, ρίχνοντας μέσα τους μια κουταλιά ξύδι και γεμίζοντάς τα με νερό. Αφήνουμε το διάλυμα περίπου δέκα λεπτά.

Φούρνος και μάτια κουζίνας

Καθαρίσουμε το φούρνο μας ή τα μάτια της κουζίνας μας από τα καμένα λίπη, τρίβοντας με ένα διάλυμα που αποτελείται από ίσα μέρη ξυδιού και νερού.

Ψωμί

Όσο περίεργο και να μας φαίνεται, το ψωμί μπορεί να γίνει και αυτό καθαριστικό για το σπίτι μας. Είναι ιδανικό στο να απομακρύνει τις δαχτυλιές από τους τοίχους. Για να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα το μόνο που κάνουμε είναι να τρίψουμε τις δαχτυλιές με βρεγμένο, μπαγιάτικο άσπρο ψωμί.

Αλάτι

Το αλάτι πέρα από το να νοστιμεύει τα φαγητά μας έχει και μία άλλη ιδιότητα. Μπορεί να απομακρύνει τα λίπη από το φούρνο. Όσο είναι ακόμα ζεστός, καλύπτουμε τα λίπη, με αλάτι. Μόλις, κρυώσει ο φούρνος, απομακρύνουμε το αλάτι, το οποίο έχει απορροφήσει τα λίπη.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο μπορεί με ευκολία να χρησιμοποιηθεί ως γυαλιστικό επίπλων, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο τα χημικά προϊόντα. Ένα διάλυμα με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού μπορεί να καθαρίσει και γυαλίσει ξύλινα έπιπλα και πατώματα.

Απορροφητικό χαρτί

Το απορροφητικό χαρτί ή πιο απλά, χαρτί κουζίνας, έχει την ικανότητα να αφαιρέσει το κερί από τα υφάσματα. Πιο συγκεκριμένα, τοποθετούμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή καφέ χαρτοσακούλα πάνω στο κερί και σιδερώνουμε με ζεστό σίδερο.

Νερό

Τις περισσότερες φορές που ξεσκονίζουμε, βλέπουμε τη σκόνη να αιωρείται στο χώρο και μετά από λίγο επιστρέφει στα έπιπλα. Ένας τρόπος για να το αποφύγουμε αυτό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα υγρό ξεσκονόπανο. Το μείγμα που θα το βουτήξουμε θα περιέχει δύο κουταλιές νερό, δύο κουταλιές ξύδι και δύο σταγόνες λεμόνι.

Λεμόνι

Το λεμόνι είναι ιδανικό για να διαλύει λίπη, να αρωματίζει, να απολυμαίνει και να λευκαίνει. Αν θέλουμε να απομακρύνουμε δυσάρεστες μυρωδιές, από το μαγείρεμα, βράζουμε σε λίγο νερό μερικές φέτες λεμονιού. Επιπλέον μπορούμε να γυαλίσουμε τις ανοξείδωτες βρύσες μας, τρίβοντάς με μια φέτα λεμόνι.

Αλεύρι

Το αλεύρι μπορεί να καθαρίσει τις βρύσες χρωμίουστο μπάνιο ή στην κουζίνα. Αν θολώσουν μπορούμε να τις τρίψουμε με αλεύρι, να τις ξεβγάζουμε με νερό και να τις σκουπίσουμε με ένα μαλακό πανί.

Φυτικό σαπούνι

Τι πιο καθαρό από το φυτικό σαπούνι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαπουνάδα, από φυτικό σαπούνι, για να πλύνουμε όλα τα υφάσματα του σπιτιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σαπουνάδα με χλιαρό νερό καθαρίζει καλύτερα.

Σόδα φαγητού

Η σόδα φαγητού, διαλυμένη σε νερό, μπορεί να απομακρύνει τα λίπη και τη βρωμιά από κάθε επιφάνεια. Μόνη της μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βγάλουμε επίμονους λεκέδες. Το διάλυμα της σόδας καθαρίζει λεκέδες μπίρας, από υφάσματα και χαλιά ενώ απομακρύνει και τις δυσάρεστες οσμές. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σόδα μαζί με ξύδι ή λεμόνι για να καθαρίσουμε τους λεκέδες, από τα σαπούνια ή τα λάδια μπάνιου, που μένουν στους νιπτήρες, στις μπανιέρες, στα πλακάκια κ.λπ.
flowmagazine.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger