Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔIKH ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013


Καθημερινά  στην Ιερά Μονή , στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων,  τελείται στις 7.00π.μ. η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.

† ΚΥΡΙΑΚΗ (ΙΔ΄ ΛΟΥΚΑ) 1  Δεκεμβρίου 6.45π.μ.-10.15π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού, του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία

Τρίτη 3  Δεκεμβρίου  (Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού ) 9.00μ.μ. -12.30π.μ. Νυχτερινή Θεία Λειτουργία

Τετάρτη.  4 Δεκεμβρίου 6.00μ.μ. Ακολουθία του Εσπερινού και Παράκληση στον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη
Αμέσως μετά στο αρχονταρίκι , θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα στον νέο άγιο της Εκκλησίας μας ,Όσιο Πορφύριο. Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.

 ΚΥΡΙΑΚΗ Ι ΛΟΥΚΑ΄  8  Δεκεμβρίου 6.30π.μ.-10.00π.μ. Οσίου Παταπίου .Ακολουθία του μεσονυκτικού, του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.

Τετάρτη.  11 Δεκεμβρίου 6.00μ.μ.  Η Ακολουθία του Εσπερινού και Παράκληση στον ‘Αγιο Σπυρίδωνα. Αμέσως μετά στο αρχονταρίκι,συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 6.00μ.μ. Φιλανθρωπική εκδήλωση-Απογευματινό Τσάι με σκοπό να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μονής

ΚΥΡΙΑΚΗ   15 Δεκεμβρίου  Tου Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου«Τῶν ἁγίων προ­πα­τό­ρων» 6.30π.μ.-10.00π.μ. Όρθρος και η Θ. Λειτουργία

Αμέσως μετά θα προβληθεί για τα μικρά παιδιά μία Χριστουγεννιάτικη ταινία με θέμα τη Γέννηση του Χριστού

 Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 9.00μ.μ. -12.30π.μ. Νυχτερινή Θεία Λειτουργία (Διονυ­σίου Αἰγίνης τοῦ θαυματουργοῦ  τοῦ ἐν Ζακύνθῳ.)

Τετάρτη.  18 Δεκεμβρίου  6.00μ.μ.Ακολουθία του εσπερινού και Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Αμέσως μετά στο αρχονταρίκι θα προβληθεί η ταινία « ο Τέταρτος Μάγος».Ακολουθεί το Ιερό απόδειπνο.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 8.30π.μ..Αναχώρηση από την Ιερά Μονή για το Ίδρυμα Αποκαταστάσεως Αναπήρων στην Ανάκασα ,όπου θα τραγουδήσουμε κάλαντα και τραγούδια και θα μοιράσουμε μικρά δώρα στους τροφίμους του Ιδρύματος (συνάντηση έξω από την πύλη του ιδρύματος στις 9.15π.μ.)

† ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ. 22 Δεκεμβρίου «Μνήμη πάντων τῶν ἀπ᾿ αἰῶνος Θεῷ εὐαρεστησάντων ἀπὸ ᾿Αδὰμ ἄχρις ᾿Ιωσὴφ τοῦ μνήστορος τῆς ὑπεραγίας Θεοτό­κου· ὁμοίως καὶ τῶν προφητῶν καὶ προφητίδων, »

. 6.30π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού, του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των Κατηχητικών μας

Δευτέρα  23 Δεκεμβρίου 9.00μ.μ. Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών ,του  Μεγάλου Εσπερινού  των Χριστουγέννων και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Τετάρτη.  25 Δεκεμβρίου † Η ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΚΥ­ΡΙ­ΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙ­ΣΤΟΥ. 5.00π.μ. Ακολουθία του Μεσονυκτικού του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο Αρχονταρίκι, θα ανταλλάξουμε ευχές για την ημέρα και θα τραγουδήσουμε  όλοι μαζί κάλαντα από όλη την Ελλάδα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Το απόγευμα της σημερινής ημέρας  δεν θα τελεστεί η ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως στην Παναγία και δεν θα πραγματοποιηθεί η εσπερινή ομιλία.

Πέμπτη  26 Δεκεμβρίου † ῾Η σύναξις τῆς ῾Υπεραγίας Θεο­τό­κου. Εὐθυ­μίου Σάρδεων ἱερομάρτυρος τοῦ ὁμολογητοῦ 7.30π.μ.-9.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.

Παρασκευή. 27 Δεκεμβρίου † Στεφάνου πρωτομάρτυρος 7.30π.μ.-9.00π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

Σάββατο μετὰ τὰ Χριστούγεννα.28 Δεκεμβρίου  7.00π.μ.-8.30π.μ. Όρθρος και Θ. Λειτουργία

(Σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν τα κατηχητικά μας)

† ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΙΝ. 29 Δεκεμβρίου Τῶν Αγίων Νηπίων «᾿Ι­ωσὴφ τοῦ μνήστορος, Δαυὶδ τοῦ προφητάνακτος καὶ ᾿Ια­κώ­βου τοῦ ἀδελφοθέου». 6.30π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού, του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία

Αμέσως μετά μία μικρή έκπληξη περιμένει τα μικρά παιδιά αλλά και τους γονείς τους.Από τις κατηχήτριες  του κατηχητικού και την ομάδα του κουκλοθέατρου  θα παρουσιαστεί η Χριστουγεννιάτικη ιστορία «ο Ελατένιος»

Σας θυμίζουμε στην Ιερά Μονή πραγματοποιούνται: Κάθε Κυριακή μετά τη Θεία Λειτουργία κατηχητικές δραστηριότητες για τα παιδιά.Κάθε Σάββατο 11.00π.μ  Κατηχητικές νεανικές συντροφιές για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου .Για το πρόγραμμα των  Ακολουθιών και των δραστηριοτήτων της Ιεράς Μονής  .Μπορείτε να ενημερώνεστε στο : ekdoseisxrysopigi.blogspot.com Για την κατηχητική δραστηριότητα των παιδιών στο perivolakipanagias.blogspot.
Recommended Post Slide Out For Blogger