Δεκαπενταύγουστος στη Χρυσοπηγή +++ Καθημερινά στις 6.30μ.μ. από την 1η Αυγούστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, τελείται η Ακολουθία του εσπερινού και η η Ιερά Παράκληση στην Παναγία μας .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι . +++ Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στο νησί του Αγίου Νεκταρίου :την Αίγινα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου .Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει: Αναχώρηση με πούλμαν από το Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στις 6.45π.μ. Μετάβαση στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση με το πλοίο για την Αίγινα Προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο, ξενάγηση στην παλαιά Μονή Συμμετοχή στην Ιερά Παράκληση αλλά και στον νέο περικαλλή Ναό του Αγίου. Μετάβαση κατόπιν,στον οικισμό της Αγίας Μαρίνας για ελεύθερο φαγητό. Επίσκεψη στη συνέχεια και προσκύνημα στην γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά. Ξενάγηση στην ιστορία και το παρόν του νησιού. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση από το λιμάνι της Αίγινας γύρω στις 6.00 μ.μ. για τον Πειραιά και αμέσως μετά μετάβαση με το πούλμαν στο Μοναστήρι.- Πληροφορίες : π.Παίσιος 2295022228

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την αποθήκευση στο ψυγείο και τον καταψύκτη



Αρκετοί καταναλωτές φαίνεται να αγνοούν τους κίνδυνους που εγκυμονεί η ακατάλληλη αποθήκευση την τροφίμων στο ψυγείο... Τρόφιμα τα οποία είναι αποθηκευμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυγείο ή σε ακατάλληλες θερμοκρασίες είναι δυνατόν να μολυνθούν με βακτήρια, και μπορούν έτσι να προκληθούν διάφορες ασθένειες.

Παρακάτω παρατίθενται μερικές χρήσιμες πρακτικές συμβουλές για την αποθήκευση των τροφίμων τόσο στο ψυγείο όσο και στον καταψύκτη.

Αποθήκευση στο ψυγείο
Πηγή τρομακτικό

Διατηρήστε το ψυγείο κρύο, μεταξύ 1oC και 4 oC. Σε αυτήν την συγκεκριμένη κλίμακα θερμοκρασιών, τα βακτήρια που χαλούν τα τρόφιμα, αναπτύσσονται πολύ πιο αργά. Γενικότερα, υπάρχει διακύμανση της θερμοκρασίας ιδιαίτερα από εποχή σε εποχή. Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο για να ελέγχετε την θερμοκρασία.

Διατηρήστε τα τρόφιμα είτε τυλιγμένα είτε σε καλυμμένα δοχεία. Σφραγίστε τα δοχεία καλά έτσι ώστε να αποτραπεί η απώλεια υγρασίας και η απορρόφηση ξένων προς το τρόφιμο οσμών.

Μεταφέρετε το περιεχόμενο ανοιγμένων κονσερβών σε καθαρά δοχεία.

 Είναι ασφαλές να διατηρείται ανοιγμένες κονσέρβες στο ψυγείο, αλλά είναι δυνατόν έτσι να υπάρξει αλλοίωση της γεύσης του περιεχομένου της κονσέρβας.

Διατηρήστε τα ωμά κρέατα σε ξεχωριστά πλαστικά πακέτα ή σε μπολ, στο χαμηλότερο ράφι του ψυγείου. Αυτό θα προφυλάξει την μετατόπιση των χυμών των κρεάτων σε άλλα τρόφιμα. Το χαμηλότερο ράφι του ψυγείου συνήθως είναι και το πιο ψυχρό.

Αποθηκεύστε τα τρόφιμα αμέσως. Αποφύγετε να αφήσετε τρόφιμα που αλλοιώνονται γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου για πολύ.

Για γρηγορότερη ψύξη, αποθηκεύστε τα μαγειρεμένα φαγητά σε μικρές ποσότητες και σε χαμηλά δοχεία. Σε μεγάλες ποσότητες τροφίμων η θερμοκρασία πέφτεί κάτω από 4 0C πολύ πιο αργά.

Αποφύγετε να υπερφορτώσετε το ψυγείο σας με τρόφιμα. Ο κρύος αέρας χρειάζεται χώρο για να κυκλοφορήσει.

Χρησιμοποιήστε τις ειδικές θήκες που βρίσκονται στο ψυγείο. Το κρέας έτσι διατηρείται περισσότερο κρύο και έτσι παραμένει φρέσκο για μεγαλύτερο διάστημα. 

Παρόλα αυτά, τα αυγά θα πρέπει να διατηρούνται στις χάρτινες συσκευασίες και όχι στις ειδικές θήκες που βρίσκονται στην πόρτα γιατί στο συγκεκριμένο μέρος του ψυγείου υπάρχουν οι μεγαλύτερες απώλειες ψύξης.

Αποθήκευση στον καταψύκτη

Για μακροχρόνια διατήρηση των τροφίμων στον καταψύκτη, η θερμοκρασία κατάψυξης θα πρέπει να είναι κάτω από -18oC. Γενικότερα, όσο πιο κρύος είναι ο καταψύκτης, τόσο καλύτερη είναι η διατήρηση. Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να ελέγχεται τακτικά η θερμοκρασία του καταψύκτη.

Αποθηκεύστε τα αγορασμένα τρόφιμα, στις αρχικές τους συσκευασίες. Συνήθως, οι εμπορικές συσκευασίες είναι αεροστεγείς.
Πριν να καταψύξετε ένα πακέτο, τοποθετήστε ετικέτα με την ημερομηνία και τον αριθμό των μερίδων.

Οργανώστε τον καταψύκτη. Τοποθετήστε τα παλιότερα τρόφιμα μπροστά, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν πρώτα. Ταξινομήστε παρόμοια τρόφιμα μαζί, έτσι ώστε να τα βρείτε ευκολότερα.
Θυμηθείτε πως κάποια τρόφιμα δεν παγώνουν τόσο καλά. 

Τέτοια τρόφιμα είναι η μπανάνα, οι φρέσκες ντομάτες, το μαρούλι, το σέλινο, η μαγιονέζα, οι ωμές πατάτες και όλα τα τρόφιμα τα οποία περιέχουν αυτά τα συστατικά. Η κατάψυξη επηρεάζει την ποιότητα των συγκεκριμένων τροφίμων και όχι την ασφάλεια τους
Recommended Post Slide Out For Blogger