Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Φωτογραφίες από την 29η Γιορτή Νεολαίας Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

 

Η Νεανική Ιεραποστολική χρονιά 2013-2014 ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 22 Ιουνίου 2014 στο κατάμεστο Βεάκειο Θέατρο.
Για 29η συνεχή χρονιά η εορταστική εκδήλωση της Μητροπόλεως Πειραιώς
πραγματοποιήθηκε στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιώς με την παρουσία δεκαεννέα χορευτικών από ενορίες της Μητροπόλεως και μιας χορωδίας που συγκροτήθηκε από τέσσερις ενορίες της Μητροπόλεώς μας. Τη γιορτή, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα κλίμα αληθινής χαράς, παλμού και ενθουσιασμού, άνοιξε η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας. Η θεατρική σκηνή της Μητροπόλεως Πειραιώς, στο τέλος της όμορφης βραδιάς κλείνοντας τη γιορτή, παρουσίασε το θεατρικό του Λέοντος Τολστόι: «Από τι ζούν οι άνθρωποι;» χαρίζοντας στιγμές έντονης συγκίνησης στους παριστάμενους, οι οποίοι και χειροκρότησαν θερμά την προσπάθεια αυτή.
πηγή συνοδοιπορία

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους, οι οποίοι είχαν γεμίσει ασφυκτικά τις κερκίδες του θεάτρου και τον περιβάλλοντα χώρο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τους νέους και τις νέες που με τόσο ζήλο συμμετείχαν στις νεανικές ενοριακές συντροφίες και τους ευχήθηκε ο Θεός να τους χαρίσει απλόχερα τις ευλογίες του ενόψει των διακοπών του καλοκαιριού. Τους υπενθύμισε ότι από Οκτώβριο που ξεκινά η νέα κατηχητική χρονιά περιμένει να τους δει όλους ανανεωμένους και περισσότερο δυνατούς στις ενορίες τους.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο και Διευθυντή του Γραφείου Νεότητας της Μητροπόλεως μας π. Νήφων Καπογιάννη, τον Αξιότιμο Δήμαρχο για την δωρεάν παραχώρηση του Βεακείου, καθώς και το Διευθυντή των εκδηλώσεων του Γραφείου Νεότητας Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Παναγιώτου και όλους όσους εργάστηκαν εμφανώς ή και αφανώς για την επίτευξη αυτής της πανέμορφης γιορτής.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την πολύ όμορφη παράσταση της θεατρικής ομάδας της Μητροπόλεως Πειραιώς που βασίστηκε στο έργο του Λέοντος Τολστόι "Από τι ζουν οι άνθρωποι;". Οι ηθοποιοί μέσα από την παράσταση έθεσαν τρία βασικά ερωτήματα στους θεατές:
Τι είναι αυτό που κατοικεί εντός του ανθρώπου;
Τι είναι αυτό που ποτέ δεν δόθηκε στον άνθρωπο;
Από τι ζουν οι άνθρωποι;

Απάντηση και στα τρία αυτά θεμελιώδη ερωτήματα δόθηκε μέσα από το θεατρικό του Λεόντος Τολστόι που η θεατρική ομάδα της Μητροπόλεως παρουσίασε και θα μπορείτε να δείτε όλοι μέσα από το βίντεο της γιορτής, το οποίο θα δημοσιευτεί σύντομα στον ιστότοπο της Νεότητας.



































Recommended Post Slide Out For Blogger