Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Τίμησαν την Ι.Μ. Βατοπαιδίου για το φιλανθρωπικό έργο




vatopedi232015Του Αιμίλιου Πολυγένη

Για τρίτη χρονιά η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου βραβεύθηκε για το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, από την Ένωση Πολυτέκνων Ελλάδος.
Στην κατάμεστη αίθουσα στο Ξενοδοχείο "Ιντερκοντινένταλ" πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τους 800 πολύτεκνους αριστούχους φοιτητές που έλαβαν από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου το ποσό των 50.000 ευρώ.
Τον Καθηγούμενο Εφραίμ εκπροσώπησε ο Μοναχός Αρσένιος Βατοπαιδινός, ο μετέφερε σε όλους την ευλογία του, τονίζοντας ότι ο Γέροντας έπρεπε να βρίσκεται στο Μοναστήρι για την Πανήγυρη του Αγίου Ιωακείμ του Βατοπαιδίνου στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λευκάδος κ. Θεόφιλος.
Πηγή : ρομφαία
Ο Μοναχός Αρσένιος στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Πρόεδρος της Ένωσης και το Διοικητικό Συμβούλιο για την βράβευση της Μονής και όσους παρέστησαν στην εκδήλωση.
Επίσης αναφέρθηκε στον Γέροντα Ιωσήφ και στην επάνδρωση της Ι.Μ. Βατοπαιδίου, καθώς και στο ησυχασμό και στο μοναδικό κοινωνικό της έργο.
Να αναφερθεί ότι η Μονή Βατοπαιδίου στηρίζει πάνω από 30 Μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Τέλος να σημειώσουμε ότι ο Ηγούμενος Εφραίμ την προσεχή Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 15 Μαρτίου κατά τον Δ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό θα ομιλήσει στον Άγιο Νικόλαο Αλεξανδρούπολης με θέμα: "Η δύναμις του Σταυρού" ενώ την επομένη θα ομιλήσει στην Ιερατική Σύναξη.
Recommended Post Slide Out For Blogger