Ιω, Καποδίστριας - Ομιλία της Γερ. Φιλοθέης στην Ι. Μ. Π.Χρυσοπηγής- Εγγραφείτε στο κανάλι μας

.+++Ξεκινά και πάλι έπειτα από τη διακοπή των εορτών του Πάσχα την Κυριακή 26 Απριλίου το κατηχητικό σχολείο και οι δραστηριότητες για τα παιδιά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής ,μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.Τα παιδιά έχουν δυνατότητα μέσα από την κατήχηση ,τη λατρευτική ζωή ,τα παιχνίδια αλλά και τις δραστηριότητες να μάθουν για την Ορθόδοξη πίστη ,να γνωρίσουν την εκκλησία σαν πραγματική τους μητέρα και χώρο τους φυσικό.Σας περιμένουμε.+++ Την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση . +++ Δημιουργώντας μικρές αποστολές αγάπης σε οικογένειες θα θέλαμε ,αν μπορούσατε να συνδράμετε και εσείς .Αυτήν την περίοδο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής χρειαζόμαστε :Όσπρια: φακές και ρεβύθια , Χαρτιά υγείας και κουζίνας Μπορείτε να τα παραδώσετε στους π.Εφραίμ και π.Παίσιο Ευχαριστούμε πολύ +++ Υποδοχή και φιλοξενία Τιμίας Χειρός του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής-Ένα μεγάλο εκκλησιαστικό γεγονός και μία ιδιαίτερη ευλογία ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε - πρώτα ο Θεός -στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής από την Παρασκευή 1η έως την Κυριακή 3η Μαίου Θα υποδεχθούμε μετά από ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ.Ευσεβίου ο οποίος και θα κομίσει την Ιερά Μονή, την Τιμία χείρα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου που αποτελεί ιερό κειμήλιο της Ιεράς Μονής Μεγάλης Παναγίας Σάμου Το πρόγραμμα της Υποδοχής και φιλοξενίας της Τιμίας Χειρός του Αγίου Γεωργίου έχει ως εξής: Πρόγραμμα Ἱερῶν ἀκολουθιῶν Παρασκευὴ 1η Μαΐου 7.00μ.μ. Ὑποδοχή της Τιμίας χειρός του Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Τροπαιοφόρου. Ἀμέσως μετὰ τέλεση τῆς ἀκολουθίας τοῦ ἑσπερινοῦ Σάββατο 2 Μαΐου 7.00π.μ. Ἀκολουθία τοῦ Ὄρθρου καὶ Θεία Λειτουργία 6.00μ.μ. Τέλεση ἑσπερινοῦ καὶ Μυστήριο τοῦ Ἱεροῦ Εὐχελαίου. Κυριακὴ 3 Μαΐου 6.45π.μ. Ἀκολουθία τοῦ Ὄρθρου καὶ Θεία Λειτουργία στὴν ὁποία θὰ χοροστατήσει καὶ θὰ λειτουργήσειὁ Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Εὐσέβιος Στὶς 12:00 τὸ μεσημέρι ἡ Τιμία χεῖρα τοῦ Ἁγίου Γεωργίου θὰ ἀναχωρήσει ἀπὸ τὸ μοναστήρι. Σᾶς περιμένουμε προκειμένου νὰ λάβουμε τὴ χάρη τοῦ Ἁγίου..

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Ο Χριστός ως θεμέλιο της ζωής μας

 

cf87cf81ceb9cf83cf84cebfcf83
Ο Ιησούς Χριστός πρέπει να είναι και το θεμέλιο της δικής μας ζωής. Το ευαγγέλιο να αποτελεί την άσειστη και αμετακίνητη βάση επάνω στην οποία θα στηρίξουμε το οικοδόμημα της ζωής μας. « Η ζωή ημών ετεθεμελίωτο και ητοίμαστο εν Χριστώ Ιησού» κατά το Μέγα Αθανάσιο. Μόνο όταν η ζωή μας είναι θεμελιωμένη πάνω στο Θεάνθρωπο Κύριο δεν κινδυνεύει να σωριαστεί σε ερείπια. Οικοδόμημα είναι ολόκληρη η ανθρώπινη ζωή σε όλες της τις πτυχές, στην οικογενειακή, την επαγγελματική αλλά και την κοινωνική. Το οικοδόμημα αυτό πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι κτίστηκε σε γερά θεμέλια και δεν υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί, όταν πέσει βροχή και πλημμυρίσουν ποτάμια και φυσήξουν άνεμοι το σπίτι το οποίο θα είναι κτισμένο στο βράχο δεν θα γκρεμιστεί «και κατέβει η βροχή και ήλθον οι ποταμοί και έπνευσαν οι άνεμοι και προσέπεσον τη οικία εκείνη, και ουκ έπεσε∙ τεμεθελίωτο γαρ επί την πέτραν» (Μτθ. 7,25) αλλά δε θα συμβεί το ίδιο και με αυτό το σπίτι που θα είναι κτισμένο στην άμμο, « και κατέβη η βροχή και ήλθον οι ποταμοί και έπνευσαν οι άνεμοι και προσέκοψαν τη οικία εκείνη, και έπεσε, και ην η πτώσις μεγάλη».(Μτθ. 7,27)
Πηγή : Διακόνημα
Την ευλογία του Ιησού Χριστού έχουμε στο γάμο και με τη δική Του χάρη γίνεται «μυστήριο μέγα» το μυστήριο του γάμου. Όπως ο γάμος πρέπει να γίνεται «κατά Κύριον» όπως λέει ο άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος έτσι και πάνω στον Κύριο πρέπει να έχει τα θεμέλιά της η ζωή της οικογένειας. Αν δεν έχουμε «κτίσει» την οικογενειακή μας ζωή σε γερά θεμέλια, στα γερά θεμέλια της Εκκλησίας της οποίας θεμέλιο είναι ο Ιησούς Χριστός τότε θα δούμε το «οικοδόμημά» μας να γκρεμίζεται και δυστυχώς στις μέρες μας είναι πολύ συχνό το φαινόμενο της καταστροφής των οικογενειών.
Είναι ανάγκη ο γάμος και η οικογενειακή μας ζωή να επανακτήσουν την ιερότητά τους. Ο Χριστός να αποτελέσει το θεμέλιό τους. Μόνο αν καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ως βάση μας τη διδασκαλία του Κύρίου μας, τότε ο γάμος θα επανεύρει την ενότητα και την αρμονία του και τα παιδιά θα ανατρέφονται «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου» (Εφ. 6, 4).
Γερά θεμέλια πρέπει να έχουμε και στην επαγγελματική μας ζωή. Ο Χριστός σώζει ολόκληρο τον άνθρωπο και μεταμορφώνει κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής και αυτό περιλαμβάνει και την επαγγελματική μας δραστηριότητα. Ο Χριστός ευλόγησε τον ανθρώπινο μόχθο και με τη διδασκαλία του μας συνιστά να είμαστε δίκαιοι και καταδικάζει την εκμετάλλευση. Το ευαγγέλιο διδάσκει την ειλικρίνεια, την εντιμότητα και την ευσυνειδησία. Ο απόστολος Παύλος καταξιώνει την εργασία, επικρίνει την οκνηρία και συμβουλεύει να εργαζόμαστε πρόθυμα και με χαρά «εκ ψυχής εργάζεσθε» (Κολ. 3,23). Πόσο καλύτερες θα ήταν οι συνθήκες εργασίας αν αποφασίζαμε όλοι να θέσουμε ως θεμέλιο της επαγγελματικής μας ζωής το Χριστό.
Ρένος Κωνσταντίνου, θεολόγος
Recommended Post Slide Out For Blogger