+++ Με αφορμή την έλευση της Τιμίας κάρας του Οσίου Δαβίδ: εκπομπή στην Πειραική εκκλησία.Αύριο 15 Οκτωβρίου στις 10.00π.μ. θα συνομιλήσουμε στη συχνότητα της Πειραικής Εκκλησίας 91,2 fm με τον υπεύθυνο της εκπομπής "Η μέρα μας ξεκίνησε" κ.Λυκούργο Μαρκούδη με αφορμή την έλευση και φιλοξενία της Τιμίας κάρας του Οσίου Δαβίδ από την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 12.00μ.μ. έως και την Κυριακή 19 Οκτωβρίου το μεσημέρι στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής .Σας περιμένουμε .+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής. +++Έχει ξεκινήσει η διάθεση των κουμπαράδων της Ιεραποτολής από τπ Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής όποιον θα ήθελε όπως κάνουμε κάθε χρόνο.Θα δηλαδή μπορεί κάποιος στο χώρο του να έχει αυτό το κουμπαρά και αφού όποτε μπορεί τοποθετήσει το οβολό του θα μπορεί να τον φέρει στη Μονή στα τέλη Μαΐου του 2026 όταν πλέον οργανώνουμε την επόμενη αποστολή μας την Ουγκάντα για να μας ενισχύσει και με αυτό τον τρόπο .Είμαστε ευγνώμονες .Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.Τους κουμπαράδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τον π.Εφραίμ .

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ποια λαχανικά σας προσφέρουν την περισσότερη πρωτεΐνη

  

sparaggia-agkinaresΤα λαχανικά είναι πιο φημισμένα για τις βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά και τις φυτικές τους ίνες, παρά για την πρωτεΐνη τους. Κάποια από αυτά, όμως, υπερέχουν σε περιεκτικότητα σε αυτό το απαραίτητο δομικό υλικό.
Μπορεί να μη θεωρούσατε ποτέ μια σαλάτα ως ένα σωστό πρωτεϊνούχο γεύμα, αν δεν περιείχε κοτόπουλο, μπέικον, αβγό και τυρί, στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχουν λαχανικά εκεί έξω που μπορούν να μας προσφέρουν απαραίτητη πρωτεΐνη, η οποία μας χαρίζει ενέργεια και συμβάλλει στο χτίσιμο κάθε είδους ιστού του σώματος.
Χωρίς να ξεχνάμε ποτέ ότι η πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης δεν περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός, όπως η ζωική, ας δούμε τα λαχανικά που βρίσκονται ψηλά στη λίστα και που, αν τα συνδυάσετε με ολική άλεση και δημητριακά, μπορείτε να πάρετε τα αμινοξέα που χρειάζεστε.
Πηγή : Διακόνημα
Μπρόκολο
Γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, αλλά και για τις φυτικές του ίνες, τομπρόκολο περιέχει 2,6 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι (υπολογίστε ότι η πρωτεΐνη που χρειάζεστε καθημερινά ανέρχεται σε περίπου 1 γραμμάριο ανά κιλό βάρους). Πέραν αυτού, η περιεκτικότητά του σε φυλλικό οξύ χαρίζει άλλη μια σημαντική βιταμίνη στον οργανισμό σας, η οποία φαίνεται ότι συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαφόρων ειδών καρκίνου.
Σπαράγγια
Εκτός του ότι είναι διουρητικά, βοηθώντας σας να καταπολεμήσετε την κατακράτηση υγρών, τασπαράγγια θεωρούνται μια καλή πρωτεϊνική τροφή φυτικής προέλευσης. Ο λόγος είναι ότι στα 100 γραμμάρια λαμβάνετε 2,4 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ ταυτόχρονα παρέχετε στον οργανισμό σας βιταμίνη Κ, κάλιο και αντιοξειδωτικά.
Σπανάκι
Όταν σε ένα φλιτζάνι σπανάκι βρίσκονται 5,3 γραμμάρια πρωτεΐνης, καταλαβαίνετε ότι γεμίζοντας το πιάτο σας με το αγαπημένο λαχανικό του Ποπάϊ, η δύναμη κι η ενέργεια που θα χαρίσετε στον εαυτό σας είναι αναπόφευκτες. Βάλτε στο πρόγραμμα λίγο σπανακόρυζο ή προσθέστε ωμό σπανάκι στη σαλάτα και τα σάντουιτς, επιλέγοντας για το τραπέζι σας μια τροφή ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες A, B, C, φυτικές ίνες, σίδηρο, μαγγάνιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ, πέραν της πρωτεΐνης.
Πατάτα
Η πατάτα αποτελείται κυρίως από νερό (σε ποσοστό 70-80%), άμυλο και περίπου 3 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μία μέτρια μερίδα 180 γραμμαρίων (1 μέτρια πατάτα). Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε να την τηγανίσετε και προτιμήστε τη βραστή, έτσι ώστε να τη συνδυάσετε με μια σαλάτα με σπανάκι ή μπρόκολο και να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης, ή ψητή με λαχταριστά τόπινγκ, όπως τυρί, μανιτάρια (που είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης) κ.ά.
Λαχανάκια Βρυξελλών
Η πικρή τους γεύση δεν τα κάνει και τόσο δημοφιλή, παρ’ όλο που τα συναντάμε ψηλά στις λίστες με τις υπερτροφές. Η περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη, όμως, είναι ένας καλός λόγος για να μπουν στη λίστα με τα ψώνια μας, αφού από 1 φλιτζάνι παίρνουμε 4 γραμμάρια δομικού υλικού. Κι αν αυτό δεν σας αρκεί, ίσως η υψηλή περιεκτικότητά του σε κάλιο και βιταμίνη Κ στην ίδια ποσότητα σας πείσουν.
Αγκινάρα
Ο παιδικός εφιάλτης που μετατρέπεται σε διατροφικό must, η αγκινάρα, αποδίδει περισσότερα από 4 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μία αγκινάρα, ενώ στην ίδια ποσότητα οι φυτικές της ίνες φτάνουν σχεδόν τα 6 γραμμάρια και οι λιγοστές της θερμίδες (περίπου 50 στα 100 γραμμάρια) την καθιστούν ό,τι πρέπει για δίαιτα. Αν παρ’ όλ’ αυτά χρειάζεστε κι άλλους λόγους για να μαγειρέψετε αγκινάρες, κάντε κλικ εδώ.
Βρείτε κι άλλες εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης και χρήσιμους συνδυασμούς εδώ, αν θέλετε να μειώσετε την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών.
Πηγή:  clickatlife.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger