.Tην Τετάρτη 27 Μαίου στις 6.00μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού,το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου και θα ακολουθήσει ομιλία του Πρωτοπρεσβυτέρου Σπυρίδωνος Βασιλάκου με θέμα : Άγιος ΠαπαΔημήτρης Γκαγκαστάθης+++Οι Ιερές ακολουθίες του Τριημέρου της Πεντηκοστής θα τελεσθούν στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με το ακόλουθο πρόγραμμα : Σάββατο 30 Μαΐου (Ψυχοσάββατο) : 7.00π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί τρισάγιο για τους κεκοιμημένους και θα διαβασθούν τα κόλυβα Κυριακή 31 Μαΐου (Πεντηκοστής) : 6.45π.μ.Ακολουθία του Μεσονυκτικού,του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί ο εσπερινός της Γονυκλισίας. Δευτέρα 1 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. +++Ξεκινάμε να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της ιεραποστολής .Ξεκινάμε και αυτήν την περίοδο να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μον Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Μη σκύβετε το κεφάλι προς τα πίσω όταν ανοίγει η μύτη – Δείτε γιατί

  

aimorrΜια ρινορραγία μπορεί να προκύψει εντελώς ξαφνικά ή μετά από μικροατύχημα. Σε κάθε περίπτωση, ενστικτωδώς συνηθίζουμε να σκύβουμε το κεφάλι προς τα πίσω για να σταματήσει το αίμα.
Η τακτική αυτή δεν είναι απλώς αναποτελεσματική, μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη, προειδοποιούν οι ειδικοί. Δείτε γιατί και τι πρέπει να κάνετε για να σταματήσετε την αιμορραγία.
Όταν ανοίγει η μύτη και σκύβουμε το κεφάλι προς τα πίσω, το αίμα μεταφέρεται στο λαιμό. Εάν από εκεί φτάσει αρκετό αίμα στο στομάχι, μπορεί στη συνέχεια να εκδηλωθεί τάση προς έμετο. Δεν αποκλείεται επίσης το αίμα να καταλήξει στην αναπνευστική οδό. Η επιπλοκή αυτή είναι σπάνια, μπορεί όμως να προκαλέσει πνιγμονή ή πνευμονία εάν το αίμα έχει μολυνθεί από βακτήρια καθώς περνά από το λαιμό.
Τι πρέπει να κάνετε όταν ανοίγει η μύτη
Πηγή : Διακόνημα
Μια πιο ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος να σταματήσετε τη ρινορραγία είναι η εξής: Πιέστε απαλά το σημείο ακριβώς κάτω από τα οστά της μύτης, εκεί όπου η μύτη γίνεται πιο μαλακή. Έτσι, ασκείται πίεση στα αγγεία που αιμορραγούν στο εσωτερικό της μύτης και το αίμα θα πήξει πιο γρήγορα. Στη συνέχεια, σκύψτε ελαφρώς το κεφάλι προς τα εμπρός. Έτσι, το αίμα που έχει συσσωρευτεί στη μύτη θα απορριφθεί αντί να κατευθυνθεί προς το λαιμό.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αποσυμφορητικό αμέσως μόλις ξεκινήσει η ρινορραγία. Τα φαρμακευτικά προϊόντα που ενδείκνυνται για τη ρινική συμφόρηση και την ιγμορίτιδα βοηθούν να σταματήσει ταχύτερα η αιμορραγία επειδή προκαλούν συστολή των αιμοφόρων αγγείων της μύτης.
Η ρινορραγία συνήθως σταματά σε λιγότερο από 15 λεπτά. Εάν ανοίγει συχνά η μύτη σας και η αιμορραγία κρατά για περισσότερο από 20 λεπτά, συμβουλευτείτε ωτορινολαρυγγολόγο.
Πηγές:onmed.gr-  onlycy.com
Recommended Post Slide Out For Blogger