.+++.Πανηγυρίζει το Σάββατο 13 Ιουνίου το παρεκκλήσιο των Νεοφανών Πατέρων και Μητέρων της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με το ακόλουθο πρόγραμμα: Παρασκευή 12 Ιουνίου 6.00.μ.μ. Πανηγυρικός εσπερινός στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής των Αγίων Νεοφανών Πατέρων και Μητέρων Σάββατο 13 Ιουνίου 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο (Το παρεκκλήσιο βρίσκεται στην είσοδο της Μονής )+++Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά νήσο της Τήνου πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 .Το προσκύνημά μας περιλαμβάνει : Αναχώρηση από την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής το Σάββατο 4 Ιουλίου με πούλμαν στις 6.00π.μ μετάβαση στη Ραφήνα και από εκεί μετάβαση στο νησί της Τήνου με το καράβι . Μετά την άφιξή μας επιβίβαση σε πούλμαν και μετάβαση στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας στο Κεχροβούνι όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή (το Ναό της Μονής,το κελλάκι της Οσίας και την Αγία κάρα της) .Αμέσως μετά επιστροφή στη Μεγαλόχαρη που φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως στον Πανίερο Ναό με τα πολυπληθή τάματα των θαυμάτων της Μεγαλόχαρης . Ελεύθερος χρόνος στο νησί ,επιστροφή στη Ραφήνα με το πλοίο και μετάβαση με πούλμαν στο Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής .Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες :π. Παίσιος και στο τηλέφωνο 2295022228Υ.Σ Οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν φούστες για την είσοδό τους στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου .Δεν επιτρέπεται ακόμη η είσοδος σε άνδρες αλλά και παιδιά με κοντά παντελόνια και βερμούδες.+++Ξεκινάμε να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της ιεραποστολής .Ξεκινάμε και αυτήν την περίοδο να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μον Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Πως να καθαρίσετε αποτελεσματικά την κεραμική εστία!

  

pos-na-katharisete-sosta-kai-apotelesmatika-mia-keramiki-estiaΔείτε όλα τα βήματα που χρειάζεται να κάνουμε για να καθαρίσουμε σωστά και αποτελεσματικά μια κεραμική εστία.
Βεβαιωθείτε πρώτα ότι το πεδίο μαγειρέματος είναι κρύο πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα από το υγρό καθαρισμού στην εστία και χρησιμοποιείστε ένα ύφασμα ή χαρτί κουζίνας για να το καθαρίσετε.
Τα καμένα υπολείμματα τροφών μπορούν να αφαιρεθούν προσεκτικά με την ειδική ξύστρα με απαλές κινήσεις.
Ποιο αναλυτικά:
ΒΗΜΑ 1°: Τι θα χρειαστείτε
Πηγή : Διακόνημα
 Για να καθαρίσετε το γυαλί των εστιών σας, θα προμηθευτείτε κάποια προϊόντα καθαρισμού που θα τα χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο για την κουζίνα σας. Αυτά λοιπόν είναι: ένα σφουγγάρι, ένα κομμάτι μαλακό ύφασμα, χαρτί κουζίνας, σαπούνι για τα πιάτα, ξίδι, και μια ειδική ξύστρα που είναι κατάλληλη φια το γιαλί των κεραμικών εστιών.
ΒΗΜΑ 2°:Καθημερινή καθαριότητα
Σαπουνίστε τις εστίες με ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι, για να τις καθαρίσετε από τα υπολείμματα φαγητού. Ξεπλύνετε καλά και χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα ή ένα μαλακό πανί για να τις στεγνώσετε. Η καθημερινή φροντίδα εγγυάται ότι η κουζίνα σας θα φαίνεται πεντακάθαρη ανά πάσα στιγμή.
ΒΗΜΑ 3°: Τα λίπη και οι λεκέδες
Για να καθαρίσετε τα λίπη και τις μουτζούρες, περάστε τις εστίες με ένα σφουγγάρι βουτηγμένο σε σαπουνάδα από σαπούνι πιάτων. Εάν είναι πολύ βρώμικες, μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία και για δεύτερη φορά. Ξεπλύνετε το γυαλί με ένα καθαρό, υγρό πανί και να χρησιμοποιήσετε ένα χαρτί κουζίνας για να στεγνώσετε εντελώς την επιφάνεια. Οι λεκέδες που μπορεί να μείνουν από τα άλατα του νερού, μπορούν εύκολα να καθαριστούν αν περάσετε την επιφάνεια με χαρτί κουζίνας ποτισμένο με ξύδι. Στα super market θα βρείτε υλικά καθαρισμού για κεραμικές εστίες. Χρησιμοποιώντας όμως απλά σαπούνι πιάτων και μετά ξύδι.
ΒΗΜΑ 4°: Καμένα κατάλοιπα
Οι λεκέδες από τα καμένα λίπη, πρέπει να καθαρίζονται αμέσως. Αφού λοιπόν σβήσετε την κουζίνα σας, απομακρύνετε τα μαγειρικά σας σκεύη. Μην χρησιμοποιείτε σκληρά καθαριστικά, όπως συρμάτινα σφουγγαράκια γιατί θα γρατσουνίσετε την επιφάνεια του γυαλιού και θα αφήσετε σημάδια. Χρησιμοποιήστε μια ειδική ξύστρα που μπορείτε να αγοράσετε σε ένα κατάστημα που πουλάει υλικά καθαρισμού ή στο super market, φροντίζοντας να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλη για το γυαλί των κεραμικών εστιών. Ξύστε τα καμένα λίπη με λίγη πίεση σε γωνία 45°. Αφού απομακρύνετε όλα τα στίγματα, σαπουνίστε καλά την επιφάνεια, ξεπλύντε την και σκουπίστε την με στεγνό μαλακό πανί.
ΒΗΜΑ 5°: Καθαρισμός του πλαισίου
Για να καθαρίσετε το λάστιχο γύρω-γύρω από τις άκρες του γυαλιού, περάστε το κι αυτό με σαπουνάδα και αφήστε το για λίγα λεπτά. Μετά ξεπλύντε το καλά και σκουπίστε το καλά με χαρτί κουζίνας.
Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό των κεραμικών εστιών της κουζίνας σας, είναι επίσης καλή ιδέα να διαβάσετε το φυλλάδιο με τις οδηγίες χρήσης της κουζίνας σας. Στο φυλλάδιο αυτό, θα βρείτε πληροφορίες για την ασφαλή συντήρηση της γυάλινης επιφάνειας των κεραμικών εστιών.
Πηγή:neadiatrofis.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger