Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Πορεία προς τον Γολγοθά

Απόσπασμα από το βιβλίο του Σεβ.Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου
"Ο βίος και η η Διδασκαλία του Σωτήρος Χριστού"τόμος Γ
Ο Πιλάτος μετά τις προσπάθυειες που έκανε να κάμψει τη σκληροκαρδία των Ιουδαίων και να αθωώσει τον Κύριο,τελικά υποχώρησε.Μπροστά στον κίνδυνο να τον διαβάλουν οι Ιουδαίοι προς τον Καίσαρα και να χάσει τη θέση του,πρόδωσε τη φωνή της συνειδήσεώς του.Επεκύρωσε τη θανατική απόφαση εναντίον του Ιησού που είχε επιβάλλει το ιουδαϊκό συνέδριο και τώρα υπολείπεται πλέον η εκτέλεση της απόφασης.

Ετοιμάσθηκε ένας μεγάλος Σταυρός.Τον έθεσαν στους ώμους του Καταδίκου.και άρχισε η πορεία προς τον τόπο της Σταυρώσεως.Η θλιβερή πορεία ξεκίνησε προς το λόφο του Γολγοθά.
Η Ρωμαϊκή αρχή,για να δημιουργήσει περισσότερο τρόμο στους κακοποιούς Ιουδαίους,ενέκρινε ,μαζί με τον Ιησού να υποστούν το μαρτύριο του σταυρού και δύο ληστές ,από τους χειρότερους που υπήρχαν την εποχή εκείνη.
Κάτω από το βάρος του ασήκωτου Σταυρού εκάμφησαν οι σωματικές  δυνάμεις του Κυρίου.Η ολονύκτια ταλαιπωρία,με τη σύλληψη στον Κήπο της Γεθσημανή,τις δίκες ενώπιον του Πιλάτου και του Ηρώδου,τις βιαιοπραγίες ,τα κτυπήματα των στρατιωτών και το μαρτύριο της φραγγελλώσεως,είχαν εξαντλήσει τις σωματικές Του δυνάμεις.
Όταν κάμφθηκε κάτω από το βάρος του Σταυρού,τότε οι στρατιώτες ηγγάρευσαν έναν Κυρηναίο ονόματι  Σίμωνα για να σηκώσει εκείνος τον Σταυρό.
Πλήθος κόσμου ακολουθεί άφωνο τη θλιβερή πομπή.Μερικές γυναίκες από τα Ιεροσόλυμα κλαίνε και θρηνούν για την καταδίκη του Μεγάλου Προφήτου ,όπως Τον πίστευαν ,τον Οποίο η κακότητα των αρχόντων του λαού οδηγεί στο θάνατο.
Ο Κύριος σαν είδε κάποιες γυναίκες να κλαίουν και να κόπτονται τους είπε:Μη κλαίετε για Μένα αλλά να κλαίτε για τους εαυτούς σας και τα παιδιά σας .Διότι ενώ τους δόθηκε η σωτηρία που προσέφερε ο Κύριος ο πολύς λαός την απέρριψε και οδήγησε τον Σωτήρα στον Σταυρικό θάνατο,.Προλέγει δε στη συνέχεια ο Κύριος δεινά ,τα οποία θα επέλθουν με την εγκληματική απόρριψη της σωτηρίας που Εκείνος τους προσέφερε.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή σε όλα τα Χριστιανικά βιβλιοπωλεία.
Recommended Post Slide Out For Blogger