+++Την Τετάρτη 29 Oκτωβρίου στις 6.00μ.μ.στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού,και to Mυστήριο του Ιερού Ευχελαίου .Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση +++ Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Σκέπης .Στο τέλος της ακολουθίας θα ψαλλεί Ιερά Δοξολογία με την ευκαιρία της Εθνικής εορτής του 1940 .Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00.μ.μ.+++ Συνεχίζονται κάθε Πέμπτη στις 5.30μ.μ. οι εσπερινές ομιλίες που πραγματοποιούνται στον Σύνδεσμο Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι. από τον π.Εφραίμ Παναούση .Το φετινό θέμα των ομιλιών αφορά στην ανάλυση και ερμηνεία των πράξεων των Αποστόλων (μέρος Β). Στις 5.30μ.μ. θα τελείται η ακολουθία του εσπερινού θα ακολουθεί η εσπερινή ομιλία ..+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Γέροντας Μωυσής Αγιορείτης: Δεν χρειάζεται συνέχεια να μιλάμε.



Η εσκεμμένη σιωπή, η προσεγμένη ολιλογία και η απόρριψη της φλυαρίας και του κουτσομπολιού αποτελεί προτίμηση σιγής κι αποφυγή της κουραστικής πολυλογίας, από την οποία συνήθως προέρχονται διάφορα προβλήματα, όπως φιλονικίες, ψυχρότητες και θόρυβοι.
Οι σιωπηλοί άνθρωποι μιλούν με τη σοβαρή σιωπή τους.
Πηγή : Με παρρησία
Δεν μιλούν όχι γιατί δεν γνωρίζουν να μιλήσουν, όχι από ακαταδεκτικότητα και κρυφή οίηση ότι δεν συμμετέχουν σε υψηλού επιπέδου συζητήσεις αλλά, από την ταπεινή αίσθηση ότι δεν έχουν κάτι σημαντικό να πουν.
Όταν μάλιστα μιλούν καταθέτουν λόγο μεστό περιεχομένου.
Ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ λέει: “Απόκτησε την εσωτερική σου γαλήνη και χιλιάδες άνθρωποι θα σωθούν γύρω σου, χωρίς εσύ να το ξέρεις” .
Δεν χρειάζεται συνέχεια να μιλάμε.
Ο κόσμος κουράστηκε από τα πολλά, τα παχιά, τ’ αδιαφανή, τα υποκριτικά, τα ξύλινα λόγια.
Οι άλλοι δεν βρίσκονται πάντοτε πλάι μας για να μας ακούνε, αλλά και για να τους ακούμε.
Λέει ένας σοφός: “Ο Θεός μας έδωσε δύο αυτιά και ένα στόμα – περισσότερο να ακούμε και λιγότερο να μιλάμε”.
Εμείς κυκλοφορούμε σαν να έχουμε δέκα στόματα και κανένα αυτί.
Recommended Post Slide Out For Blogger