+++ Ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου τη λειτουργία του το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.Ετοιμάζονται τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραπέζια με υπέροχα δώρα και θαυμάσιες κατασκευές ,που περιμένουν τους επισκέπτες και προσκυνητές της Μονής .Αξίζει τα αναφέρουμε πως τα έσοδα από το παζάρι μας συμβάλουν στην ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής σε Ελλάδα και Αφρική. Το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου !!+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Αφρική, πάει να πει χαρά Θεική!


της Ελένης Ατματζίδου *


Αφρική. Στο άκουσμα της κάποιοι γοητεύονται. Όνειρο ζωής να βρεθούν εκεί. Άλλοι πάλι τρομάζουν και μόνο στην ιδέα να έρθουν αντιμέτωποι με αυτόν τον “3ο κόσμο”.

Ιεραποστολή. Με μια λέξη δόσιμο. Η μεγάλη έξοδος απο τον εαυτό μας. Και το δόσιμο, όπως λέει ο άγιος Παίσιος είναι χαρά αλλιώτικη, χαρά Θεική!


Αυτό ήταν η Αφρική για μένα. Έξοδος απο τον εαυτό, δόσιμο, χαρά θεική που πληρεί το είναι. Την περίμενα χρόνια. Όνειρο ζωής, βλέπετε. Και δεν κρύβω οτι οι προσδοκίες μου ήταν μεγαλύτερες απο όσο έπρεπε. Όμως η καρδιά ευτυχώς δε γεμίζει με προσδοκίες, αλλά με έργα, με αγάπη. Για αυτό κι η Αφρική τελικά σε γεμίζει! Εκεί η ψυχή έρχεται αντιμέτωπη με καθαρή, ανόθευτη αγάπη κι αυτό το βίωμα μένει στην καρδιά και σε συντροφεύει.
*Η Ελένη Ατματζίδου είναι παιδίατρος και προσέφερε εθελοντικά στην έβδομη αποστολή της Ιεράς Μονής Αποστολής στην Ουγκάντα .Την ευχαριστούμε "από καρδιάς"πολύ.Ο Θεός να την ευλογεί
Recommended Post Slide Out For Blogger