Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Χιλιάδες νέοι στη Διεθνή Συνάντηση Ορθόδοξης Νεολαίας στη Ρουμανία.


Περισσότεροι από 3.000 νέοι δίνουν το παρών στη Διεθνή Συνάντηση Ορθόδοξης Νεολαίας που διεξάγεται στο Σίμπιου της Ρουμανίας.

Χθες, Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, έγινε η τελετή έναρξης παρουσία του Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ, Ιεραρχών της τοπικής Εκκλησίας, των αρχών της πόλης και πολλών πιστών.
Στο χαιρετισμό του, ο Πατριάρχης Δανιήλ τόνισε μεταξύ άλλων πως η Πίστη και η αγάπη για την πατρίδα ήταν τα μεγάλα στηρίγματα στον αγώνα για την εθνική ενότητα. Παράλληλα, υπερθεμάτισε τις τρεις αξίες της φετινής Συνάντησης που είναι η ενότητα, η πίστη και το έθνος.
Παράλληλα, κάλεσε τους νέους στις 25 Νοεμβρίου στο Βουκουρέστι για τα εγκαίνια του νέου Καθεδρικού Ναού, όπου το παρών αναμένεται να δώσουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και πολλοί ακόμη Προκαθήμενοι.
Είναι η έκτη χρονιά που το Πατριαρχείο Ρουμανίας διοργανώνει τη Διεθνή Συνάντηση Ορθόδοξης Νεολαίας η οποία ολοκληρώνεται στις 9 Σεπτεμβρίου.
Στην Διεθνή αυτή Συνάντηση συμμετέχει με αποστολή πενταμελούς ομάδας και η Εκκλησία της Ελλάδας, της οποίας ηγείται με Συνοδική απόφαση ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης.
Πηγή:  Βήμα Ορθοδοξίας
 
 
 

Recommended Post Slide Out For Blogger