.+++Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 6.00μ.μ.στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού,και η Παράκληση του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω .Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση για την εορτή των Χριστουγέννων.+++ Φιλανθρωπική εκδήλωση- απογευματινό Τσάι- Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 6.00μ.μ. Απογευματινή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση - φιλανθρωπικό τσάι, με σκοπό την ανθρώπινη και πνευματική ενίσχυσή μας αλλά και την ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Μονής μας στην Ελλάδα και την εξωτερική ιεραποστολή. Σας περιμένουμε Τιμή προσκλήσεως : 5 ευρώ Οι προσκλήσεις διατίθενται στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής . Επίσης στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί λαχειοφόρος με πανέμορφα δώρα με λαχνούς έναντι 2 ευρώ για τον ίδιο σκοπό+++ Συνεχίζει τη λειτουργία του το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.Ετοιμάσθηκαν τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραπέζια με υπέροχα δώρα και θαυμάσιες κατασκευές ,που περιμένουν τους επισκέπτες και προσκυνητές της Μονής .Αξίζει τα αναφέρουμε πως τα έσοδα από το παζάρι μας συμβάλουν στην ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής σε Ελλάδα και Αφρική. Σας περιμένουμε .+++

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Σάμαλι με γιαούρτι.

Υλικά:
Γιαούρτι στραγγιστό 400 γρ (2 κεσεδάκια)
Γάλα 110 ml
Ζάχαρη 200 γρ

Σόδα μαγειρικής 10 γρ
Αλάτι 1 πρέζα
Σιμιγδάλι ψιλό 500 γρ
Μαστίχα Χίου 2 κομματάκια
Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουτάλι του γλυκού
Βούτυρο για το άλειμμα
Αμύγδαλα χωρίς φλούδα για στόλισμα
Για το σιρόπι:
Ζάχαρη 880 γρ
Νερό 750 ml
Χυμός λεμονιού 25 ml (1 κουτάλι σούπας)
Οδηγίες:
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι,το σιμιγδάλι,το γάλα,την σόδα, το αλάτι και την ζάχαρη. Αλέθουμε στο μπλέντερ, λίγη ζάχαρη με την μαστίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μπολ με το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 

Βουτυρώνουμε ένα ταψί Νο 28×32 εκ κι απλώνουμε το μείγμα να πάει παντού ομοιόμορφα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για περίπου 20 -25 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει (όχι τελείως). Το σκεπάζουμε με ένα άλλο ταψί για να το κρατήσουμε υγρό.
Για το σιρόπι : Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό ,τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού να βράσουν όλα μαζί για 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού. Τρυπάμε το σάμαλι σε διάφορα σημεία και σιροπιάζουμε με μια κουτάλα σιγά σιγά το γλυκό όπως είναι ζεστό το σιρόπι και χλιαρό το σάμαλι. Αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Κόβουμε σε ρόμβους ή τετράγωνα κομμάτια,βάζουμε σε κάθε κομμάτι από ένα αμύγδαλο και σερβίρουμε.
Πηγή:  
Recommended Post Slide Out For Blogger