Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Ο πόνος σαν φάρμακο



του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου
 ( απόσπασμα από το βιβλίο «Ελέησόν με ο Θεός » εκδόσεις Χρυσοπηγή)
Κάποτε λένε ναυάγησε ένα αλιευτικό πλοιάριο έξω από τα παράλια του Καναδά.Ήταν νύχτα παγερή.Στο πλοιάριο επέβαινε ένας ψαράς με το παιδί ττου.Καλύμπησαν ,κουράστηκαν κολυμπώντας ,πάλεψαν με τα κύματα..Εφτασαν όμως στη στεριά βρεμένοι και τρέμοντας σώθηκαν από τον πνιγμό.Όμως τώρα μπροστά τους ήταν μεγαλύτερη δοκιμασία.Το μέρος έρημο ,δάσος,κρύο φοβερό ,βρεμένοι και μουσκεμένοι κινδύνευαν να πεθάνουν πλέον από το ψύχος.

Ο δύστυχος πατέρας έβλεπε το παιδί του να τρέμει και να λυποψυχεί.Κοίταζε με αγωνία μήπως δει κάποια ελπίδα, και να που στο βάθος του δάσους διέκρινε ένα μικρό φως.Ήταν η καλύβη ένός χωρικού.Έπρεπε να φτάσουν σε αυτήν την καλύβα να βρουν κάποια θαλπωρή και να σωθούν από τον βέβαιο θάνατο.
Όμως το παιδί είχε μουδιάσει .Δεν ήτανε σε θέση να βαδίσει άρχισε να τρκλίζει έτοιμο να σωριασθή.
Να το πάρει ο πατέρας του στον ώμο ήταν αδύνατο.Τι να κάνει; Τότε ο δύστυχος πατέρας από την αγάπη του σοφίσθηκε το εξής: έσπασε ένα κλαδί από δένδρο κι άρχισε με δύναμη να χτυπάει το παιδί του στα πόδια.Να το εξαναγκάσει να βαδίσει γιατί ήταν αδύνατο να βαδίσει.
Το παιδί έτρεμε και του έλεγε πατέρα δεν μπορώ να προχωρήσω.
Όμως ο πατέρας συνέχιζε να το το χτυπά δυνατά στα πόδια .Τα πόδια του πλήγιασαν.το παιδί βογγώντας εξαναγκάσθηκε να κινήθεί του και να φτάσει πληγωμένος στην καλύβα του χωρικού.Εκεί πατέρας και γιος βρήκαν θαλπωρή και περιποίηση .
Μήπως όμως αυτό δεν κάνει και ο επουράνιος Πατέρας  μας και σε μας ;Μήπως ο Θεός μας ραβδίζει κάποτε για να μας ανοίξει τα μάτια;
Δηλαδή ο πόνος κάποτε αποβαίνει σωτήριος και φάρμακο ζωής .Ίσως μας χρειάζεται πόνος και  η δοκιμασία για να γίνουμε καλύτεροι και να απολαύσουμε τη μακαριότητα του Θεού.
  ( απόσπασμα από το βιβλίο «Ελέησόν με ο Θεός » εκδόσεις Χρυσοπηγή
Τα βιβλία των εκδόσεων Χρυσοπηγή μπορείτε να βρείτε:

Βιβλιοπωλείο :Μορφή   
 Μαυροκορδάτου 7 -Αθήνα
Αθήνα 106 78  -Τηλ.: 210 33 11 747 - 32 46 293 

Βιβλιοπωλείο Σωτήρος 
Σόλωνος 100
10680 Αθήνα ,Τηλ. 0030 210 3622108 


Βιβλιοπωλείο Αποστολικής Διακονίας
Δραγατσανίου 2 - πλ. Κλαυθμώνος
τηλ. 210 3310977, fax 210 3228637

Ηλεκτρονικό Βιβλιοπωλείο : Εκδόσεις Δ.Σωτηρόπουλος  https://www.dimitrisotiropoulosbooks.com/
Recommended Post Slide Out For Blogger