Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Εάν τον άλλο τον κατακρίνουμε ,θα μας κατακρίνει και ο Θεός .

του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου.
O Κύριος μας δίδει τη συμβουλή να μην κρίνουμε εύκολα τους συνανθρώπους μας και να μην τους κρίνουμε με αυστηρότητα.Είναι μεγάλο πράγμα να βλέπει κανείς τον άλλο με πνεύμα αγάπης ,να βλέπει αμέσως τα καλά του και όχι τις τυχόν αδυναμίες του.Καθένα τον βλέπουμε με τα μάτια της ψυχής που διαθέτουμε.Εάν τα μάτια της ψυχής είναι γεμάτα αγάπη ,τον βλέπουμε με καλοσύνη και ψυχική ομορφιά .Εάν τα μάτια της ψυχής είναι θολά,είναι επηρεασμένα από ενδόμυχο φθόνο και κακία,τότε τους άλλους τους βλέπουμε δύσμορφους ,όχι καλούς.

Είναι φοβερή η φράση του Κυρίου. «Μην κρίνετε ίνα μη κριθήτε».Εάν τον άλλο τον κρίνουμε χωρίς συμπάθεια και αυστηρά ,θα μας κρίνει ο Θεός αυστηρά.Εάν τον άλλο τον κατακρίνουμε ,θα μας κατακρίνει και ο Θεός .

Στη συνέχεια ο Κύριος ,για την επεξήγηση αυτού που είπε προηγουμένως λέγει: Με τον τρόπο που κρίνετε εσείς τις πράξεις των άλλων θα σας κρίνει και ο Θεός ,Εάν  ασυμπαθώς και αυστηρώς κρίνετε τον πλησίον   σας,με τον ίδιο τρόπο θα κριθείτε και εσείς ,με το ίδιο μέτρο θα μετρηθείτε και εσείς.

Η κρίση και η κατάκριση του άλλου ,έχουν φοβερές συνέπειες στη δική μας ζωή.Πρέπει να θυμόμαστε ότι με όποιο ζύγι ζυγίζουμε τους άλλους ,θα ζυγιστούμε και εμείς από τον Θεό.
Απόσπασμα από το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου."Προσέχεις τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά σου"
Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή, μπορείτε να βρείτε στα βιβλιοπωλεία.

Βιβλιοπωλείο :Μορφή   
 Μαυροκορδάτου 7 -Αθήνα
Αθήνα 106 78  -Τηλ.: 210 33 11 747 - 32 46 293 

Βιβλιοπωλείο Σωτήρος 
Σόλωνος 100
10680 Αθήνα ,Τηλ. 0030 210 3622108 


Βιβλιοπωλείο Αποστολικής Διακονίας
Δραγατσανίου 2 - πλ. Κλαυθμώνος
τηλ. 210 3310977, fax 210 3228637

Ηλεκτρονικό Βιβλιοπωλείο : Εκδόσεις Δ.Σωτηρόπουλος  https://www.dimitrisotiropoulosbooks.com/ 

Recommended Post Slide Out For Blogger