Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή

Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Πραγματοποιήθηκε το προσκύνημά μας στην Αίγινα (Φωτογραφίες)

τη χάρη  και την ευλογία του Θεού πραγματοποιήσαμε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου την καθιερωμένη πλέον προσκυνηματική μας εξόρμηση στο νησί της Αίγινας.

Εκατό και πλέον προσκυνητές αναχωρήσαμε το πρωί του Σαββάτου από το Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής για το νησί της Αίγινας  και αφού αποβιβαστήκαμε στο νησί, κατά πρώτον, κατευθυνθήκαμε στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης ένα μικρό χαριτωμένο Μοναστηράκι που βρίσκεται πολύ κοντά στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου. 

Αμέσως μετά κατευθυνθήκαμε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος -Αγίου Νεκταρίου όπου προσκυνήσαμε στην Παλαιά Μονή τα Ιερά λείψανα του Αγίου, τον Ιερό Ναό όπου λειτουργούσε ο Άγιος, το κελλάκι του με τα προσωπικά του είδη, και τέλος προσκυνήσαμε στον τάφο του Αγίου. 

Αμέσως μετά κατευθυνθήκαμε στον υπέροχο μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου όπου γύρω από τη Ιερή Λάρνακα  τελέσαμε την Ιερά παράκληση .Στη συνέχεια θαυμάσαμε τα υπέροχα μωσαϊκά του Ναού, τα ψηφιδωτά και τις υπέροχες αγιογραφίες. 

Αμέσως μετά το προσκύνημα μας, κατευθυνθήκαμε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας για το μεσημεριανό φαγητό ενώ νωρίς το απόγευμα επισκεφθήκαμε στον τελευταίο προορισμό μας, την Ιερά Μονή Αγίου Μηνά όπου προσκυνήσαμε  τον Ιερό Ναό της Μονής και το παρεκκλήσιο του Οσίου Ονουφρίου .Δεχτήκαμε την φιλοξενία των αδελφών καί ωφεληθήκαμε πνευματικά από την πνευματική συναναστροφή .Αμέσως μετά κατευθυνθήκαμε στο λιμάνι όπου μετά από λίγη ξεκούραση επιβιβαστήκαμε στο πλοίο και επιστρέψαμε στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής με τον ίδιο τρόπο .

Είμαστε ευγνώμονες στο Θεό για αυτές τις μεγάλες ευλογίες του που μας χαρίζει. Μακάρι ο Θεός και οι Άγιοι  να μας ανταμώνουν σε τέτοιες όμορφες πνευματικές ευκαιρίες.

Φωτογραφίες : Κατερίνα Αποστολάκη













 








Recommended Post Slide Out For Blogger