Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή

Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Ακολουθία του Όρθρου και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία (Φωτογραφίες)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα η  Ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου που αποτελεί και την πανηγύρη της Ιεράς Μονής 

Της Θείας λειτουργίας προέστη ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Αρχιμανδρίτης Αλέξιος, ο οποίος και κόμισε στην Ιερά Μονή το Τίμιο Ξύλο και τα Ιερά λείψανα των Αγίων Θεοστέπτων βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ο π.Αλέξιος κήρυξε το Θείο λόγο που αφορούσε το πρόσωπο της Παναγίας με αναφορές στις προτυπώσεις της Θεοτόκου στην Παλαιά Διαθήκη, την παρουσία της Παναγίας στην εκκλησία μας  ,αλλά  και το μεγάλο γεγονός της Γεννήσεως της που είναι ο Πρόδρομος της πνευματικής χαράς που θα έφερνε ο Κύριος στον κόσμο .

Μετά τη Θεία Λειτουργία μοιράσθηκε σε όλους τους πολυπληθείς προσκυνητές μοναστηριακό κέρασμα, οι οποίοι είχαν προσέλθει με ευλάβεια να προσκυνήσουν την Παναγία μας και τα Ιερά λείψανα των Αγίων καθώς και το Τίμιο ξύλο. 

Αύριο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 7.00π.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και  η Θεία Λειτουργία,στις 12.00 το μεσημέρι  η Ιερά Παράκληση των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και στις 6.30μ.μ. η ακολουθία του εσπερινού και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Το Τίμιο ξύλο και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θα παραμείνουν στο μοναστήρι μας έως την Κυριακή 10  Σεπτεμβρίου όπου μετά την ακολουθία του εσπερινού και την Ιερά παράκληση που θα τελεσθεί στις 6:30μ.μ.  θα αναχωρήσουν για την Ιερά Μονή Παναγίας τουρλιανής Άνω Μεράς Μυκόνου.









Recommended Post Slide Out For Blogger