+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα. +++Έχει ξεκινήσει η διάθεση των κουμπαράδων της Ιεραποστολής από τπ Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής όποιον θα ήθελε όπως κάνουμε κάθε χρόνο.Θα δηλαδή μπορεί κάποιος στο χώρο του να έχει αυτό το κουμπαρά και αφού όποτε μπορεί τοποθετήσει το οβολό του θα μπορεί να τον φέρει στη Μονή στα τέλη Μαΐου του 2026 όταν πλέον οργανώνουμε την επόμενη αποστολή μας την Ουγκάντα για να μας ενισχύσει και με αυτό τον τρόπο .Είμαστε ευγνώμονες .Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.Τους κουμπαράδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τον π.Εφραίμ .

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

27 χρόνια από την καταστροφή του Τσέρνομπιλ

27 χρόνια από την καταστροφή του Τσέρνομπιλ



Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν σήμερα στην πόλη Σλάβουτιτς, που απέχει μόλις... 50 χλμ από το Τσερνόμπιλ για να τιμήσουν τα θύματα της έκρηξης του αντιδραστήρα 4 στις 26 Απριλίου του 1986.

Από την πυρηνική καταστροφή του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία εκλύθηκαν 6,7 εκατομμύρια τόνοι ραδιενεργών υλικών, που διαχύθηκαν σε όλη την Ευρώπη, χωρίς να έχει εκτιμηθεί, ως τώρα, ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που αποβιώνουν ή πρόκειται να αποβιώσουν από το ραδιενεργό νέφος. Ορισμένες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επιπλέον 60.000 θύματα, εκτός δηλαδή εκείνων που πέθαναν αμέσως ή λίγο μετά.
πηγή τρομακτικό

Ο σταθμός του Τσερνόμπιλ στο Πρίπιατ, τη γειτονική πόλη -φάντασμα σήμερα- με τις μεγαλύτερες ανθρώπινες απώλειες, έκλεισε οριστικά τον Δεκέμβριο του 2000. Η πρόχειρη κατασκευή για την κάλυψη του αντιδραστήρα κρίθηκε ανασφαλής κι έτσι ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής νέας σαρκοφάγου. Το 2013 ανήμερα της 27ης επετείου της χειρότερης πυρηνικής καταστροφής στην Ιστορία, η Ουκρανία άρχισε την κατασκευή μιας νέας σαρκοφάγου γύρω από την κατεστραμμένη Μονάδα 4 του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ. Το τσιμεντένιο περίβλημα που κατασκευάστηκε πρόχειρα μετά το δυστύχημα είχε παρουσιάσει ρωγμές, από τις οποίες θα μπορούσαν να απελευθερωθούν μεγάλες ποσότητες ραδιενεργής σκόνης. Η κυβέρνηση της χώρας ήταν παρούσα στην τελετή θεμελίωσης, βαθιά μέσα στη ζώνη εκκένωσης γύρω από το Τσερνόμπιλ, μια μολυσμένη περιοχή έκτασης 2600 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη βόρεια Ουκρανία.
citypress.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger