+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα. +++Έχει ξεκινήσει η διάθεση των κουμπαράδων της Ιεραποστολής από τπ Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής όποιον θα ήθελε όπως κάνουμε κάθε χρόνο.Θα δηλαδή μπορεί κάποιος στο χώρο του να έχει αυτό το κουμπαρά και αφού όποτε μπορεί τοποθετήσει το οβολό του θα μπορεί να τον φέρει στη Μονή στα τέλη Μαΐου του 2026 όταν πλέον οργανώνουμε την επόμενη αποστολή μας την Ουγκάντα για να μας ενισχύσει και με αυτό τον τρόπο .Είμαστε ευγνώμονες .Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.Τους κουμπαράδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τον π.Εφραίμ .

Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Πλιγουροκεφτεδες αλάδωτοι

images (51)
Υλικά:
1 κούπα πλιγούρι βρασμένο και στραγγισμένο
2 φέτες ψωμί άσπρο μπαγιάτικο μουσκεμένο
2 κ.σ. φρυγανιά
1 κρεμμύδι ξερό στον τρίφτη στραγγισμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. αλάτι
1κούπα μαίντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα καρύδια τριμμένα
2 κ.σ. αλεύρι
Φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε το πλιγούρι και το βάζουμε να βράσει. Όταν μαλακώσει, το στραγγίζουμε καλά. Το βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Φροντίζουμε τα υλικά όλα να είναι καλα στραγγισμένα. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν. Αν δούμε ότι η ζύμη μας είναι αρκετά υδαρής μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλέυρι και να ξαναζυμώσουμε. Στη συνέχεια βρέχουμε τα χέρια μας, τα πλάθουμε σε σουτζουκάκια, βουτάμε τα σουτζουκάκια σε φρυγανιά, τα βάζουμε στη λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 μέχρι να ροδίσουν.
Φωτογραφία:gastronomos.gr
Πηγή: agiameteora.net
Recommended Post Slide Out For Blogger