Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

7η Αποστολή στην Ουγκάντα-από χώμα και όνειρα

7η Αποστολή στην Ουγκάντα-από χώμα και όνειρα
Ιούλιος Αύγουστος 2018.Μάθετε περισσότερα.Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

Ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος στην πανήγυρη του Ιερού Ιβηρητικού Κελλίου Αγίου Νικολάου Τυπογράφων.


DSE 6369

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόταση, τέλεσε την ετήσια πανήγυρη του Ιερού Ιβηρητικού Κελλίου Τυπογράφων στις Καρυές του Αγίου Όρους, στη μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων, στις 19 Δεκεμβρίου (6 με το Παλαιό Ημερολόγιο).

Η πανήγυρη τελέστηκε με ολονύκτια αγρυπνία, στην οποία συμμετείχαν πολλοί κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί προσκυνητές, κυρίως νέοι.

Πηγή : Ενοριακή ζωή
Κατά την αγιορειτική λειτουργική παράδοση τελέστηκαν και τα «Κτητορικά» το απόγευμα της κυριώνυμης ημέρας. Τέλος, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία για τη μνήμη του Αγίου Αμβροσίου Μεδιολάνων.


Τον Μητροπολίτη Κίτρους και τους προσκυνητές καλωσόρισε ο Γέροντας του Κελλίου Πανοσιολογιώτατος Ιερομόναχος κ. Αρσένιος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους για τον κόπο της παρουσίας και συμμετοχής τους.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, σε κάθε περίσταση, αναφέρθηκε στη θέση των εκκλησιαστικών εορτών στην πνευματική ζωή τόσο των μοναχών όσο και των λαϊκών πιστών. Αναφέρθηκε στο ποιμαντικό έργο υπό τις σύγχρονες συνθήκες και στη θετική παρουσία της Εκκλησίας στην κοινωνία μας. Παρακάλεσε τους Αγιορείτες Πατέρες να υποστηρίζουν προσευχητικά τους επισκόπους και τους ιερείς, στις αγωνίες τους, τις καθημερινές προσπάθειές τους και για την ευόδωση των πρωτοβουλιών τους.

Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, για τη μνήμη του Αγίου Σάββα, τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Επίσκοπος Παλμύρας κ. Ιωάννης του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Των κληρικών που συλλειτούργησαν μαζί του προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Γέροντας Ναθαναήλ.
DSE 6065DSE 6072DSE 6075DSE 6081DSE 6084DSE 6257DSE 6264DSE 6271DSE 6305DSE 6313DSE 6385kitrous oros4-620x330
Recommended Post Slide Out For Blogger