+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα. +++Έχει ξεκινήσει η διάθεση των κουμπαράδων της Ιεραποστολής από τπ Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής όποιον θα ήθελε όπως κάνουμε κάθε χρόνο.Θα δηλαδή μπορεί κάποιος στο χώρο του να έχει αυτό το κουμπαρά και αφού όποτε μπορεί τοποθετήσει το οβολό του θα μπορεί να τον φέρει στη Μονή στα τέλη Μαΐου του 2026 όταν πλέον οργανώνουμε την επόμενη αποστολή μας την Ουγκάντα για να μας ενισχύσει και με αυτό τον τρόπο .Είμαστε ευγνώμονες .Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.Τους κουμπαράδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τον π.Εφραίμ .

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Πεντανόστιμα νηστίσιμα μηλοπιτάκια.


Πεντανόστιμα νηστίσιμα μηλοπιτάκια
Για τη ζύμη:
4 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1/2 φλιτζάνι ρετσίνα
4 κοφτά κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν

Για τη γέμιση:
5 μέτρια μήλα
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.σ. κοφτή κανέλα
λίγα καρύδια (στο μπλέντερ)
ζάχαρη άχνη

Πώς το κάνουμε:
Σε μιά λεκάνη ανακατεύουμε το λάδι, το μπέικιν, τη ρετσίνα και τη ζάχαρη καλά.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά περίπου.
Πλένουμε τα μήλα και τα καθαρίζουμε. Τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα.

Με λίγη υπομονή και σε χαμηλή φωτιά, τα ανακατεύουμε μέχρι να πιούν όλα τα υγρά.
Κόβουμε μπαλίτσες τη ζύμη και ανοίγουμε χοντρά φύλλα με τον πλάστη.
Με ένα κουπ-πατ ή με ποτήρι με λίγο μεγαλύτερο στόμιο, κόβουμε στρόγγυλα κομμάτια.
Σε κάθε κομμάτι, στη μέση βάζουμε λίγη γέμιση και ανασηκώνουμε τη ζύμη γύρω γύρω.
Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε σε κάθε ένα λίγο τριμμένο καρύδι.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου.
Αφού ψηθούν και κρυώσουν, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Λίγα μυστικά ακόμα
Κατά το άνοιγμα του φύλλου, αν δούμε ότι η ζύμη μας είναι πολύ λαδερή, στη φάση που είναι μπαλίτσα ρίχνουμε αλευράκι και ψευτοζυμώνουμε πάλι.
Δοκιμάστε και με μαρμελάδα αν σας περισσέψει ζυμαράκι. Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή, απλώς βάλτε μια κουταλιά μαρμελάδα. Γίνεται φανταστικό απλώς θέλει να είναι λίγο σκληρή η μαρμελάδα γιατι στον φούρνο λιώνει.

Πηγή:   ikypros.com
Recommended Post Slide Out For Blogger