+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα. +++Έχει ξεκινήσει η διάθεση των κουμπαράδων της Ιεραποστολής από τπ Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής όποιον θα ήθελε όπως κάνουμε κάθε χρόνο.Θα δηλαδή μπορεί κάποιος στο χώρο του να έχει αυτό το κουμπαρά και αφού όποτε μπορεί τοποθετήσει το οβολό του θα μπορεί να τον φέρει στη Μονή στα τέλη Μαΐου του 2026 όταν πλέον οργανώνουμε την επόμενη αποστολή μας την Ουγκάντα για να μας ενισχύσει και με αυτό τον τρόπο .Είμαστε ευγνώμονες .Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.Τους κουμπαράδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τον π.Εφραίμ .

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Παιδιά, το Σάββατο του Λαζάρου φτιάχνουμε τα Λαζαράκια!

Τα Λαζαράκια είναι τα μικρά σταφιδόψωμα, που ζυμώνονται το Σάββατο του Λαζάρου, και έχουν συνήθως "ανθρώπινο" σχήμα. Θυμάμαι τη θεία μου τη Λενιώ να τα φτιάχνει κάθε χρόνο το Πάσχα και να μας λέει όλο περηφάνια: -Παιδιά, ακούστε, εγώ είμαι από νησί, από μακρινό νησί από την Κω και εμείς στην Κω, παιδιά μου, το Σάββατο του Λαζάρου φτιάχνουμε τα Λαζαράκια, ελάτε να σας μάθω πώς. Έτσι έμαθα και εγώ να φτιάχνω τα λαζαράκια κάθε χρόνο, το Σάββατο του Λαζάρου και με αυτά τα σταφιδοψωμάκια σημαίνει η αρχή των προετοιμασιών του σπιτιού μου για το Πάσχα!
 
Συστατικά

Πηγή : Infokids

1 κιλό αλεύρι σκληρό ή 700 γρ. σκληρό και 300 γρ. μαλακό
1/2 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1+1/2 φλ. σταφίδες ξανθές
1 φακελάκι μαγιά
4 κ. γλυκού κανέλα
1 φλ. γάλα χλιαρό (ίσως λίγο ακόμα)
1 κ. γλυκού αλάτι
χλιαρό νερό (για το προζύμι)
γαρύφαλλα ολόκληρα για μάτια
 

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το προζύμι: Σε 1 φλ. χλιαρό νερό διαλύουμε τη μαγιά και προσθέτουμε αλεύρι ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 12 ώρες.
Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το υπόλοιπο αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα. Κάνουμε μία τρύπα στη μέση και βάζουμε το προζύμι, το ελαιόλαδο, το χλιαρό γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε παίρνοντας λίγο-λίγο αλεύρι από γύρω. Προσθέτου τις σταφίδες και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε να γίνει η ζύμη απαλή!
Φτιάχνουμε λαζαράκια (ανθρωπάκια) και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε αντικολλητικό χαρτί για 1 ώρα.
Ψήνουμε στους 190°c (πάνω κάτω) για 20' το πολύ.
Παραλλαγή: Με την ίδια ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε καλαθάκια και να τα γεμίσουμε με κοπανισμένες σταφίδες, κανέλα και γαρίφαλα, να τα βουτήξουμε στο σουσάμι και αφού τα αφήσουμε να φουσκώσουν να τα ψήσουμε στο φούρνο.
Tips: Ο χρόνος ψησίματος ίσως διαφέρει (ανάλογα με το μέγεθός τους), μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα (προσοχή να μην καούν)! Αφού φτιάξουμε τα Λαζαράκια και τους δώσουμε σχήμα ανθρώπου, βάζουμε τις σταφίδες για μάτια και στόμα. Αν χρειαστεί περισσότερο υγρό στο ζύμωμα προσθέτουμε γάλα και όχι νερό!
Recommended Post Slide Out For Blogger