+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα. +++Έχει ξεκινήσει η διάθεση των κουμπαράδων της Ιεραποστολής από τπ Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής όποιον θα ήθελε όπως κάνουμε κάθε χρόνο.Θα δηλαδή μπορεί κάποιος στο χώρο του να έχει αυτό το κουμπαρά και αφού όποτε μπορεί τοποθετήσει το οβολό του θα μπορεί να τον φέρει στη Μονή στα τέλη Μαΐου του 2026 όταν πλέον οργανώνουμε την επόμενη αποστολή μας την Ουγκάντα για να μας ενισχύσει και με αυτό τον τρόπο .Είμαστε ευγνώμονες .Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.Τους κουμπαράδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τον π.Εφραίμ .

Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Καιρός και ημικρανίες: Πότε επιδεινώνονται;



Η ημικρανία είναι μία πολύ συχνή μορφή κεφαλαλγίας, προσβάλλοντας κατά μέσον όρο το 12-18% των ενηλίκων, με τις γυναίκες ασθενείς να είναι σχεδόν τριπλάσιες από τους άνδρες.

Στην Ευρώπη, το 12-28% των ανθρώπων εκδηλώνουν ημικρανίες κάποια στιγμή στη ζωή τους, με το 6-15% των ενηλίκων ανδρών και το 14-35% των ενηλίκων γυναικών να εκδηλώνουν τουλάχιστον μία ημικρανική κρίση τον χρόνο.
Οι πονοκέφαλοι, γενικότερα, είναι το πιο συχνό σύμπτωμα, καθώς οι εννέα στους δέκα ενήλικες τους εκδηλώνουν σε ετήσια βάση.
Οι ακριβείς αιτίες της ημικρανίας δεν είναι γνωστές, αλλά πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι ο εγκέφαλος των πασχόντων είναι πιο ευαίσθητος στις περιβαλλοντικές επιρροές και ότι ορισμένα τρόφιμα, έντονα φώτα ή ακόμα και η πείνα μπορεί να την ενεργοποιήσουν.
Οι κεραυνοί μπορεί να προκαλέσουν έντονους πονοκεφάλους, ιδίως στους πάσχοντες από ημικρανία, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι.
Όπως ανακάλυψαν, η συχνότητα των πονοκεφάλων αυξάνονται κατά το ένα τρίτο τις ημέρες που υπάρχουν καταιγίδες με κεραυνούς.
Οι πιθανές αιτίες της συσχέτισης μπορούν να εντοπιστούν σε διάφορα φυσικά φαινόμενα, σύμφωνα με τον καθηγητή Κλινικής Ιατρικής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Κεφαλαλγίας (NHF) των ΗΠΑ δρ Βίνσεντ Μάρτιν.

Όπως είπε τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπουν οι κεραυνοί μπορεί να είναι η μία αιτία. Επιπλέον, οι κεραυνοί προκαλούν αυξήσεις στους ατμοσφαιρικούς ρύπους, όπως το όζον, ενώ μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη απελευθέρωση των σπορίων των μυκήτων που μπορεί να οδηγήσουν σε ημικρανία.
Οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία από 90 πάσχοντες από ημικρανία (το 90% ήταν γυναίκες) οι οποίοι κρατούσαν ημερήσιο ημερολόγιο πονοκεφάλων επί τρεις έως έξι μήνες. Οι εθελοντές κατάγονταν από συγκεκριμένες περιοχές του Οχάιο και του Μισούρι. Αφού συνέλεξαν στοιχεία για τους κεραυνούς που είχαν πέσει στις περιοχές αυτές τις ημέρες που κατέγραφαν οι εθελοντές τους πονοκεφάλους τους, διαπίστωσαν πως η συχνότητα των πονοκεφάλων γενικώς και της ημικρανίας ειδικώς αυξανόταν κατά 31% και 28% αντιστοίχως τις ημέρες με κεραυνούς.
Αφού έλαβαν υπ’ όψιν όλες τις παραμέτρους των καταιγίδων που θα μπορούσαν να σχετισθούν με τους πονοκεφάλους –όπως η περιβαλλοντική θερμοκρασία, η βαρομετρική πίεση, η ταχύτητα των ανέμων, η υγρασία και η βροχόπτωση– κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι κεραυνοί αύξαναν τον κίνδυνο πονοκεφάλου ή ημικρανικής κρίσης κατά 19%.
Πηγή: 
Recommended Post Slide Out For Blogger