Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή

Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Η Μετά θάνατον ζωή - Το ερώτημα για τον θάνατο...

 


Το ερώτημα για τον θάνατο..

(Απόσπασμα από το βιβλίο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου 

«Η μετά θάνατον Ζωή»)

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή σε όλα τα Χριστιανικά βιβλιοπωλεία.

Παραγγελίες : 2295022228

 

Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό δημιούργημα του Θεού το οποίο διαθέτει νου και ελευθερία .Από όλα όσα έχει δημιουργήσει ο Θεός μόνο ο άνθρωπος σκέφτεται, ο άνθρωπος έχει εσωτερικές ανησυχίες και πολλές φορές αδυσώπητα ερωτήματα τα οποία ανέκαθεν ασχολήθηκε η διάνοια του, αναζητώντας πειστικές απαντήσεις .Μόνο ο άνθρωπος αισθάνεται αυτά τα ερωτηματικά  να αναπηδούν μέσα από τα βάθη της ψυχής του .Τα ζώα δεν σκέφτονται δεν μπορούν να φιλοσοφήσουν και δεν διατυπώνουν ερωτηματικά .Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μόνο ο άνθρωπος έχει πλασθεί κατ’ εικόνα και ομοίωση του Θεού.

Μοιάζουμε στο Θεό σε δύο στοιχεία τα οποία έχουμε .Το είναι το λογικό δηλαδή η σκέψη και ο νους και το δεύτερο είναι το λεγόμενο αυτεξούσιο δηλαδή η ελευθερία την οποία έχουμε λάβει ως δώρο από τον Θεό.

Ακριβώς δε επειδή ο άνθρωπος σκέφτεται και είναι ελεύθερο πλάσμα για τούτο και αντιμετωπίζει ερωτήματα που έχουν σχέση με αυτή την ύπαρξη του, τα λεγόμενα υπαρξιακά ερωτήματα που αναφέρονται στην υπόσταση του ανθρώπου πάνω στη γη .

Υπάρχουν όμως και άλλα ερωτήματα πάνω σε θέματα τα οποία αναφέρονται σε μία διαφορετική διάσταση από εκείνη  μέσα στην οποία ζει ο άνθρωπος επάνω σε αυτό τον πλανήτη.

 Αυτά είναι τα μεταφυσικά ερωτήματα  τα οποία αναφέρονται πέρα από τη φυσική ζωή την οποία βλέπουμε και ζούμε.

Υπαρξιακά, μεταφυσικά, υπερκόσμια, υπέρλογα , δημιουργούν ερωτήματα στον άνθρωπο :όπως υπάρχει Θεός και αν υπάρχει τι είναι, πώς έγινε ο κόσμος ,τι είναι η ζωή, ο θάνατος .πώς θα γίνει η κοινή Ανάσταση για την οποία μιλάει πίστη μας,πώς θα γίνει η κρίση ,υπάρχει ψυχή, είναι αθάνατη ψυχή μας, υπάρχει παράδεισος και κόλαση, πώς θα είναι ο άνθρωπος μετά την κοινή Ανάσταση και τη Δευτέρα Παρουσία, θα ζουν αιώνια οι ψυχές, ποιες ιδιότητες έχουν οι ψυχές

Mερικά από τα υπαρξιακά μυστηριώδη και άλλα ερωτήματα  απασχολούν όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και τους απλοϊκούς ανθρώπους .Αυτά τα ερωτήματα δημιουργούν με τη σειρά τους εσωτερικές ανησυχίες, αγωνίες και οπωσδήποτε κάποιο σοβαρό προβληματισμό .Ιδίως η  μετά θάνατον ζωή και ότι δηλαδή γίνεται μετά το θάνατο του ανθρώπου ,είναι ένα θέμα και το οποίο όλοι οι άνθρωποι δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον

Και αυτό διότι όλοι οι  άνθρωποι έχουμε προσφιλείς κεκοιμημένους τους γονείς μας, τους συγγενείς μας, οι οποίοι έζησαν κάποτε μαζί μας  σε αυτό τον κόσμο και τώρα έχουν φύγει όλοι μας ΄Θέλουμε να γνωρίζουμε κάτι ως προς την κατάσταση στην οποία ζουν οι ψυχές τους από τότε που κοιμήθηκαν .

Με οδηγό την πίστη ,μέσα στην εκκλησία κατέχουμε την αλήθεια σε ότι αφορά τη μεταθανάτιο ζωή. Ο Χριστός ,οι Άγιοι Πατέρες διεφώτισαν ορισμένες πτυχές και σήκωσαν κατά κάποιο τρόπο το παραπέτασμα που μας χωρίζει από τον άλλον κόσμο,ενώ μας έδωσαν  όσες πληροφορίες χρειαζόμαστε και όσες πρέπει τελικά να γνωρίζουμε για αυτόν τον κόσμο. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε με την παρούσα έκδοση .Με οδηγό την Αγία Γραφή θα θελήσουμε να δούμε τι συμβαίνει μετά τον τάφο ,τι συμβαίνει μετά τον Θάνατο.

Η οδός της εκκλησίας είναι η μόνη ασφαλής την οποία μπορούμε και οφείλουμε να ακολουθήσουμε .Κάθε άλλος δρόμος είναι δρόμος ολισθηρός και επικύνδυνος.

Το βιβλίο μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω βιβλιοπωλεία.Κάντε κλικ στον σύνδεσμο

βιβλιοπωλεία με βιβλία των εκδόσεων Χρυσοπηγή

Recommended Post Slide Out For Blogger