.+++.Πανηγυρίζει το Σάββατο 13 Ιουνίου το παρεκκλήσιο των Νεοφανών Πατέρων και Μητέρων της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με το ακόλουθο πρόγραμμα: Παρασκευή 12 Ιουνίου 6.00.μ.μ. Πανηγυρικός εσπερινός στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής των Αγίων Νεοφανών Πατέρων και Μητέρων Σάββατο 13 Ιουνίου 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο (Το παρεκκλήσιο βρίσκεται στην είσοδο της Μονής )+++Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά νήσο της Τήνου πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 .Το προσκύνημά μας περιλαμβάνει : Αναχώρηση από την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής το Σάββατο 4 Ιουλίου με πούλμαν στις 6.00π.μ μετάβαση στη Ραφήνα και από εκεί μετάβαση στο νησί της Τήνου με το καράβι . Μετά την άφιξή μας επιβίβαση σε πούλμαν και μετάβαση στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας στο Κεχροβούνι όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή (το Ναό της Μονής,το κελλάκι της Οσίας και την Αγία κάρα της) .Αμέσως μετά επιστροφή στη Μεγαλόχαρη που φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως στον Πανίερο Ναό με τα πολυπληθή τάματα των θαυμάτων της Μεγαλόχαρης . Ελεύθερος χρόνος στο νησί ,επιστροφή στη Ραφήνα με το πλοίο και μετάβαση με πούλμαν στο Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής .Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες :π. Παίσιος και στο τηλέφωνο 2295022228Υ.Σ Οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν φούστες για την είσοδό τους στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου .Δεν επιτρέπεται ακόμη η είσοδος σε άνδρες αλλά και παιδιά με κοντά παντελόνια και βερμούδες.+++Ξεκινάμε να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της ιεραποστολής .Ξεκινάμε και αυτήν την περίοδο να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μον Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Προστατέψτε το παιδί σας για να μην γίνει παχύσαρκο

Δυστυχώς στις μέρες μας τα παιδιά δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο για φυσική δραστηριότητα, ενώ αντιθέτως αφιερώνουν πολύ χρόνο στην τηλεόραση, στον υπολογιστή και σε διάφορα βιντεοπαιχνίδια. Επιπλέον η διατροφή των σημερινών παιδιών, η οποία είναι άκρως ανθυγιεινή, περιπλέκει και δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο, το ήδη υπάρχον πρόβλημα.

Σύμφωνα με πρόσφατες επιδημιολογικές μελέτες, ένα στα τρία αγόρια και ένα στα τέσσερα κορίτσια προσχολικής και σχολικής ηλικίας είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο.
Πηγή:Τρομακτικό

Τι μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε την παιδική παχυσαρκία?

Θα πρέπει να περιοριστούν τα διάφορα λιπαρά σνακ, καθώς και το φαγητό τύπου fast food σε μια φορά την εβδομάδα.

Όσον αφορά για το χρόνο ενασχόλησης των μικρών παιδιών με τον υπολογιστή ή με την τηλεόραση, θα πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο. Η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία συστήνει 2 ώρες την ημέρα.

Το παιδί θα πρέπει να καταναλώνει τουλάχιστον ένα γεύμα της ημέρας μ’ όλη την οικογένεια. Μ’ αυτό τον τρόπο μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα και την ποιότητα του φαγητού που τρώνε τα παιδιά σας.

Φροντίστε το κολατσιό για το σχολείο να προέρχεται από το σπίτι (π.χ. ένα τοστ ή μια μέτρια αραβική πίτα).

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να ασχοληθεί με κάποιο σπορ.

Φροντίστε να μην υπάρχουν στο σπίτι αναψυκτικά, γλυκά, διάφορα ανθυγιεινά σνακ κ.λ.π.

Τέλος, φροντίστε το παιδί σας να καταναλώνει πάντα ένα καλό πρωινό. Μ’ αυτό τον τρόπο δεν θα καταναλώσει μεγάλη ποσότητα φαγητού στο μεσημεριανό γεύμα και θα ελαττωθούν τα διάφορα «τσιμπολογήματα».

dietplus.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger