.+++ Φιλανθρωπική εκδήλωση- απογευματινό Τσάι- Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 6.00μ.μ. Απογευματινή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση - φιλανθρωπικό τσάι, με σκοπό την ανθρώπινη και πνευματική ενίσχυσή μας αλλά και την ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Μονής μας στην Ελλάδα και την εξωτερική ιεραποστολή. Σας περιμένουμε Τιμή προσκλήσεως : 5 ευρώ Οι προσκλήσεις διατίθενται στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής . Επίσης στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί λαχειοφόρος με πανέμορφα δώρα με λαχνούς έναντι 2 ευρώ για τον ίδιο σκοπό+++ Συνεχίζει τη λειτουργία του το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.Ετοιμάσθηκαν τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραπέζια με υπέροχα δώρα και θαυμάσιες κατασκευές ,που περιμένουν τους επισκέπτες και προσκυνητές της Μονής .Αξίζει τα αναφέρουμε πως τα έσοδα από το παζάρι μας συμβάλουν στην ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής σε Ελλάδα και Αφρική. Σας περιμένουμε .+++

Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Εκατομμυριούχος έγινε καθαρίστρια για να δώσει το… παράδειγμα!

yu-youzheng-550x447Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία της Γιου Γιοζχεν, της Κινέζας εκατομυριούχου που δουλεύει εδώ και 15 χρόνια ως…οδοκαθαρίστρια στην πόλη Wuhan.
«Θέλω να δώσω το παράδειγμα στο γιο και την κόρη μου. Να τους κάνω να καταλάβουν ότι δεν μπορεί κάποιος να κάθεται σπίτι και να τρώει την περιουσία. Μάλιστα τους έχω απειλήσει ότι αν δεν βρουν δουλειά, θα τα χαρίσω όλα στο κράτος».
Αυτό δήλωσε η εργατική εκατομμυριούχος που σηκώνεται -από το 1998- κάθε μέρα στις τρεις το πρωί, έξι μέρες την εβδομάδα, και περνάει 6 ώρες καθαρίζοντας ένα συγκεκριμένο κομμάτι δρόμου μήκους 3χλμ.
Όλα αυτά έναντι μισθού 1,420 γουάν. Ένα ποσό εντελώς ασήμαντο σε σχέση με τα ενοίκια που παίρνει από τα εκατοντάδες ακίνητα που της ανήκουν.
Πάντως, πίσω από αυτή την εκκεντρική συμπεριφορά, κρύβεται μια λογική εξήγηση, καθώς η Γιου έχει δει αντίστοιχες περιπτώσεις συγχωριανών της (σ.σ. που επίσης έγιναν σε μια νύχτα πλούσιοι) να καταστρέφονται από καταχρήσεις σε τζόγο και ναρκωτικά.

Ενώ όλα δείχνουν πως τα παιδιά της έχουν βάλει μυαλό, με τον γιο να δουλεύει ως οδηγός λεωφορείου έναντι 2.000 γουάν και την κόρη ως υπάλληλος γραφείου έναντι 3.000 γουάν.
Άξιο επισήμανσης είναι ότι η οικογενειακή περιουσία δημιουργήθηκε στα 80s, όταν η Γιου, που εργαζόταν τότε στα χωράφια, μετέτρεψε το σπίτι της σε ξενοδοχείο για τους εργάτες που μετανάστευαν στην περιοχή. Στην συνέχεια αγόρασε και τα γειτονικά, ενώ πήρε και 21 διαμερίσματα από την κυβέρνηση ως αποζημίωση για την απαλλοτρίωση των χωραφιών τους.
Recommended Post Slide Out For Blogger