Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Κορυτσάς: ''Ο άνθρωπος που έχει κάνει περισσότερα για την Αλβανία είναι ο Αναστάσιος''

koritsasΟ Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης έδωσε χθες μια συνέντευξη στον δημοσιογράφο Lorenc Vangjeli για το αλβανικό περιοδικό «JAVA».

Μεταξύ άλλων στην συνέντευξή του ο Σεβασμιότατος αντιτίθεται στα τελευταία αποτελέσματα της απογραφής, λέγοντας ότι «εμείς οι ορθόδοξοι είμαστε περισσότεροι απ’ ότι μας παρουσιάζουν τα επίσημα στοιχεία της απογραφής. Είμαστε πάνω από το 24% του πληθυσμού της χώρας».
Σύμφωνα με τον ίδιο ο αριθμός αυτός στηρίζεται σε έρευνα που διενεργήθηκε από την Εκκλησία. Ενώ όσων αφορά τα αποτελέσματα της απογραφής, δηλώνει πως δεν ήταν απλά λανθασμένα, αλλά είχαν «νοθευτεί σκόπιμα».
Πηγή : Ρομφαία
 
Μιλώντας για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορυτσάς τονίζει πως «δεν γνωρίζει κανέναν άλλο Αλβανό ή αλλοδαπό που να έχει κάνει για την χώρα όσο έχει κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, χωρίς να ζητήσει και χωρίς να λάβει τίποτα».
Μάλιστα τις επιθέσεις εναντίον του τις χαρακτηρίζει άδικες, και θεωρεί ότι ο εθνικισμός είναι ένα προϊόν που ξαναζωντανεύει «όταν υπάρχουν ιδεολογικά και πολιτιστικά κενά, σε απογοητευμένους λαούς, σε περιόδους  οικονομικών και ηθικών κρίσεων».
Recommended Post Slide Out For Blogger