.+++ Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση η Ιερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής υποδέχεται το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026 το Ιερό Λείψανο του Οσίου Αμφιλοχίου του εν Πάτμω (του Μακρή), το οποίο θα παραμείνει στη Μονή καθ’ όλη τη διάρκεια της Πανηγύρεως του Γενεσίου της Θεοτόκου.Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 🕕 6.00 μ.μ.Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Αμφιλοχίου στον περίβολο της Ιεράς Μονής και αμέσως μετά τέλεση της Ακολουθίας του Εσπερινού. Μία ξεχωριστή ευκαιρία προσευχής και ευλογίας για όλους, καθώς η Μονή μας θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει το Ιερό Λείψανο του αγαπημένου Αγίου της Πάτμου.Η Ιερά Μονή θα παραμένει ανοικτή κατά τη διάρκεια της Πανηγύρεως Σας περιμένουμε να υποδεχθούμε μαζί τον Όσιο Αμφιλόχιο και να λάβουμε την ευλογία του.+++Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,και οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση . +++ Πανηγυρίζει την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026 με την ευκαιρία της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου η Ιερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής .Ενημερωθείτε στο ειδικό μπάνερ για το αναλυτικό πρόγραμμα της πανηγύρεως .+++

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Δεν πρέπει να λυπόμαστε όταν παθαίνουμε κάτι κακό, μα όταν κάνουμε κάτι κακό.




1του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου
Τη λύπη την έβαλε μέσα μας ο Θεός. Όχι, όμως, για να τη μεταχειριζόμαστε άσκοπα ή και βλαπτικά, σε ακατάλληλο χρόνο και σε αντίθετες συνθήκες στη φύση μας περιστάσεις, κλονίζοντας έτσι την υγεία της ψυχής και του σώματος, αλλά για ν' αποκομίζουμε απ' αυτήν όσο γίνεται μεγαλύτερο πνευματικό κέρδος.

Γι' αυτό, δεν πρέπει να λυπόμαστε όταν παθαίνουμε κάτι κακό, μα όταν κάνουμε κάτι κακό. Εμείς, ωστόσο, έχουμε αντιστρέψει τα πράγματα. Έτσι, και αμέτρητα κακά να διαπράξουμε, ούτε λυπόμαστε ούτε ντρεπόμαστε. Αν, όμως, πάθουμε και το παραμικρό κακό από κάποιον, τότε τα χάνουμε, βαριοθυμούμε, γινόμαστε συντρίμμια και δεν συλλογιζόμαστε πως οι θλίψεις και οι πειρασμοί φανερώνουν τη φροντίδα του Θεού για μας περισσότερο από τα ευχάριστα περιστατικά.


Αλλά γιατί αναφέρω τις θλίψεις αυτής της ζωής; Μήπως και η απειλή του αιωνίου κολασμού δεν αποτελεί τη φιλανθρωπία του Θεού καλύτερα από την υπόσχεσή Του για την ουράνια βασιλεία; Γιατί ,αν δεν υπήρχε η απειλή του αιωνίου κολασμού, λίγοι θα ήταν εκείνοι που θα κέρδιζαν τη σωτηρία. Δεν είναι, βλέπεις, αρκετή για μας, τους ράθυμους, η υπόσχεση των ουράνιων αγαθών. Ο φόβος της κολάσεως πιο πολύ μας παρακινεί στην αρετή.

Γι' αυτό, λοιπόν, υπάρχουν η λύπη και η αθυμία, όχι για να μας κυριεύουν όταν πεθαίνει ένα αγαπημένο μας πρόσωπο ή όταν χάνουμε χρήματα ή όταν δοκιμάζουμε κάποια αποτυχία, αλλά για να μας βοηθούν στον πνευματικό μας αγώνα. Ας λυπόμαστε όχι για τη θλίψη ή τη βλάβη που μας προξενεί κάποιος, αλλά για τις αμαρτίες μας, με τις οποίες λυπούμε το Θεό. Γιατί οι αμαρτίες διώχνουν μακριά μας το Θεό, ενώ οι θλίψεις, που δοκιμάζουμε από άλλους ανθρώπους, Τον κάνουν να μένει κοντά μας ως προστάτης.
 
Πηγή: pentapostagma.gr 
Recommended Post Slide Out For Blogger