.Tην Τετάρτη 27 Μαίου στις 6.00μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού,το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου και θα ακολουθήσει ομιλία του Πρωτοπρεσβυτέρου Σπυρίδωνος Βασιλάκου με θέμα : Άγιος ΠαπαΔημήτρης Γκαγκαστάθης+++Οι Ιερές ακολουθίες του Τριημέρου της Πεντηκοστής θα τελεσθούν στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με το ακόλουθο πρόγραμμα : Σάββατο 30 Μαΐου (Ψυχοσάββατο) : 7.00π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί τρισάγιο για τους κεκοιμημένους και θα διαβασθούν τα κόλυβα Κυριακή 31 Μαΐου (Πεντηκοστής) : 6.45π.μ.Ακολουθία του Μεσονυκτικού,του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί ο εσπερινός της Γονυκλισίας. Δευτέρα 1 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. +++Ξεκινάμε να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της ιεραποστολής .Ξεκινάμε και αυτήν την περίοδο να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μον Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Πέντε χρήσεις για το γάλα που δεν γνωρίζατε!

 

Το γάλα είναι για πολλούς απαραίτητο συστατικό του πρωινού τους και δεν μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους χωρίς αυτό. Σε ποιες άλλες περιπτώσεις όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί;
Για να αφαιρεθεί λεκές από μελάνι: Είτε από στυλό είτε από εκτυπωτή, αυτοί οι λεκέδες δύσκολα εξαφανίζονται. Εκτός κι αν βάλετε επάνω του λίγο γάλα πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο. Τα ένζυμα που περιέχονται στο γάλα διαλύουν το μελάνι, χωρίς να καταστρέφουν το υλικό.

Για να γυαλίσετε ασημικά: Εάν ψάχνετε έναν μη τοξικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο για να γυαλίσετε τα ασημικά σας, δεν έχετε παρά να… ανοίξετε το ψυγείο! Βάλτε σε ένα ποτήρι γάλα μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και… περάστε τα ασημικά σας. Αφήστε να περάσει μια νύχτα και την επόμενη μέρα θα είναι σαν καινούρια.
Πηγή : Τρομακτικό

Μαλακτικό μαλλιών: Το γάλα αποτελείται από πολλές πρωτεΐνες και φυσικά ένζυμα κάνοντάς το ένα πολύ καλό μαλακτικό για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας. Αφού λουστείτε ρίξτε το 1/8 της κούπας στα μαλλιά σας και αφαιρέστε με νερό.

Για να γυαλίσετε δερμάτινα είδη: Ό,τι ισχύει για τα μαλλιά, ισχύει και για το δέρμα. Τα ένζυμα, οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά του γάλακτος μπορούν να αποκαταστήσουν τη γυαλάδα του. Βρέξτε ένα πανί με αρκετό γάλα και τρίψτε ελαφρά την επιφάνεια που σας ενδιαφέρει.

Για να «γεμίσετε» τις ρωγμές στις πορσελάνες: Αν έχετε παρατηρήσει ρωγμές στην αγαπημένη σας κινέζικη πορσελάνη… τη λύση θα τη βρείτε στο γάλα. Το γάλα περιέχει καζεΐνη, μια πρωτεΐνη που αποτελεί δομικό στοιχείο σε… κολλητικά υλικά. Απλά τοποθετήστε την πορσελάνη σε μια κατσαρόλα με γάλα και ζεστάνετέ το. Μετά σβήστε το μάτι και αφήστε το σκεύος να απορροφήσει το γάλα. Αν μπορείτε αφήστε όλη τη νύχτα.
Recommended Post Slide Out For Blogger