Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Τα 6 «σημάδια» στον ύπνο που προμηνύουν προβλήματα υγείας...

 


Αν θεωρείτε ότι το σώμα μας αντιδρά στα διάφορα ερεθίσματα του περιβάλλοντος μόνο όταν είμαστε ξύπνιοι, κάνετε λάθος!
Ακόμα και αν κοιμόμαστε, το σώμα μας δεν σταματά να επικοινωνεί και να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον!

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες ορισμένες «συμπεριφορές» μας κατά τη διάρκεια του ύπνου, είναι δυνατόν να αποκαλύψουν την ύπαρξη προβλημάτων, αλλά και πολλών στοιχείων για την κατάσταση της υγείας μας.

Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε ανάσκελα
Πηγή : Τρομακτικό

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε ανάσκελα ή ξυπνάτε κάθε φορά που γυρνάτε στον ύπνο σας; Σύμφωνα με έρευνα, αυτό μπορεί να οφείλεται σε ψυχολογικούς παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν τη λειτουργία της αναπνοής.

Πρόκειται για το γνωστό ως Σύνδρομο Αυξημένης Αντίστασης Άνω Αεραγωγού, που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα σύμπλεγμα παραγόντων που προκαλούν συμφόρηση ή αντίσταση στη μύτη και το λαιμό, δυσχεραίνοντας την αναπνοή.

Μεγαλύτερο κίνδυνο φαίνεται να διατρέχουν οι γυναίκες άνω των 40 ετών, όπως και άτομα με στενές γνάθους και ουρανίσκους.

Τραβάτε τα σκεπάσματα ή κλωτσάτε στον ύπνο

Η συμπεριφορά αυτή ίσως οφείλεται στο Σύνδρομο Περιοδικής Διαταραχής της Κίνησης των Άκρων.
Συμβαίνει εν αγνοία του ατόμου, ενώ μπορεί να οφείλεται σε μια παρενέργεια ορισμένων φαρμάκων, όπως τα αντιισταμινικά, τα αντικαταθλιπτικά και τα αντιψυχωσικά φάρμακα.

Ροχαλίζετε

Ενδεχομένως να συνδέεται άμεσα με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιαγγειακά νοσήματα, τόσο ως αιτία και ως αποτέλεσμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Henry Ford Hospital του Ντιτρόιτ, οι εθελοντές που ροχάλιζαν παρουσίαζαν πολύ υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης πάχυνσης στα τοιχώματα των αρτηριών της καρωτίδας.

Μία κρύο, μία ζέστη

Αν είστε γυναίκα και κατά τη διάρκεια του ύπνου κρυώνετε και καταλήγετε να ξυπνάτε με εξάψεις τότε ενδεχομένως να μπαίνετε στην περίοδο της περιεμμηνόπαυσης. Επίσης, τα συμπτώματα αυτά μπορεί να υποδηλώνουν δυσλειτουργία του θυρεοειδή, που συνεπάγεται κακή ρύθμιση της θερμοκρασίας σώματος.

Ο ύπνος διακόπτεται για να πάτε στην τουαλέτα

Καθώς μεγαλώνουμε η κύστη γίνεται πιο ευαίσθητη και χάνει την ικανότητα συγκράτησης των ούρων, με αποτέλεσμα να διακόπτεται ο ύπνος προκειμένου το άτομο να πάει στην τουαλέτα. Πρόκειται για το φαινόμενο που οι γιατροί καλούν νυκτουρία.

Ξυπνάτε συχνά με πονοκέφαλο

Συνήθως οφείλεται στη στάση του σώματός σας κατά τη διάρκεια του ύπνου καταπονεί τους μυς του λαιμού σας, ωστόσο μπορεί να είναι και ένδειξη έντονου άγχους.
Recommended Post Slide Out For Blogger