Δεκαπενταύγουστος στη Χρυσοπηγή +++ Καθημερινά στις 6.30μ.μ. από την 1η Αυγούστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, τελείται η Ακολουθία του εσπερινού και η η Ιερά Παράκληση στην Παναγία μας .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι . +++ Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στο νησί του Αγίου Νεκταρίου :την Αίγινα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου .Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει: Αναχώρηση με πούλμαν από το Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στις 6.45π.μ. Μετάβαση στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση με το πλοίο για την Αίγινα Προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο, ξενάγηση στην παλαιά Μονή Συμμετοχή στην Ιερά Παράκληση αλλά και στον νέο περικαλλή Ναό του Αγίου. Μετάβαση κατόπιν,στον οικισμό της Αγίας Μαρίνας για ελεύθερο φαγητό. Επίσκεψη στη συνέχεια και προσκύνημα στην γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά. Ξενάγηση στην ιστορία και το παρόν του νησιού. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση από το λιμάνι της Αίγινας γύρω στις 6.00 μ.μ. για τον Πειραιά και αμέσως μετά μετάβαση με το πούλμαν στο Μοναστήρι.- Πληροφορίες : π.Παίσιος 2295022228

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Τι θρεπτικά συστατικά μας προσφέρουν οι φακές;

ti-threptika-systatika-mas-prosferoun-oi-fakes  

Οι φακές είναι ίσως το πιο δημοφιλές όσπριο, καθώς ο μικρότερος χρόνος μαγειρέματος που απαιτούν, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα είδη οσπρίων, τις καθιστούν εύκολη επιλογή για το εβδομαδιαίο μας μενού.
Παράλληλα, αποτελούν ένα εξαιρετικά θρεπτικό τρόφιμο, που προσφέρει πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.
Αρχικά, οι φακές περιέχουν υψηλά ποσά φυτικών πρωτεϊνών και είναι πλούσιες σε απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία όταν συνδυαστούν με δημητριακά ή προϊόντα τους, όπως για παράδειγμα το ψωμί ή το ρύζι, παρέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.
Πηγή : Διακόνημα Επιπλέον, συγκαταλέγονται στις ιδιαίτερα πλούσιες πηγές φυτικών ινών, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να είναι αδιάλυτες, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου.
Περνώντας στα μικροθρεπτικά συστατικά, όλοι γνωρίζουν πως οι φακές διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως ο σίδηρος που περιέχεται στις φακές παρουσιάζει χαμηλό ποσοστό απορρόφησης από τον οργανισμό. Έτσι, προτείνεται η ταυτόχρονη κατανάλωση πλούσιων πηγών βιταμίνης C, η όποια μπορεί να ενισχύσει την απορρόφηση σιδήρου.
Από την άλλη, οι φακές αποτελούν εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέος, με 1 φλιτζάνι βρασμένων φακών να καλύπτει σχεδόν πλήρως τις ημερήσιες ανάγκες παιδιών και ενηλίκων, ενώ διαθέτουν σημαντικά ποσά και άλλων βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως η θειαμίνη και η βιταμίνη Β-6. Ακόμη, περιέχουν υψηλές ποσότητες μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως ο φώσφορος, ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο και το μαγγάνιο.
Τέλος, από τις φακές δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα αντιοξειδωτικά συστατικά. Ειδικότερα, πρόκειται για το όσπριο με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, που ενισχύουν την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού, προστατεύοντάς τον από την επιβλαβή δράση των ελευθέρων ριζών και μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων χρόνιων νοσημάτων.
Πηγή:neadiatrofis.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger