Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Πως να προλάβετε ένα κρυολόγημα ώστε να μην αρρωστήσετε!

Αν νιώθετε ότι κρυολογήσατε, υπάρχει σωτηρία ώστε εν τέλει να μην αρρωστήσετε και την βγάλετε στο κρεβάτι! Απλά θα πρέπει να προσέξετε λίγα πραγματάκια ώστε να δώσετε στον οργανισμό σας "τη δύναμη" που χρειάζεται ώστε να το αντιμετωπίσει πριν γιγαντωθεί...
Ας δούμε λοιπόν απλά και κατανοητά πως να μην αρρωστήσετε!

Αρχικά φροντίστε να κοιμηθείτε σωστά και αρκετά. Με το σωστό ύπνο ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι πιο εύκολο για τον οργανισμό σας να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε αρρώστια μιας και βρίσκεται σε μία σχετικά "χαλαρή" κατάσταση. Πηγή :Τρομακτικό


Μην ξενυχτάτε όταν νιώθετε ότι πάτε να αρρωστήσετε.

Φροντίστε να φάτε φρούτα και λαχανικά που περιέχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Τέτοια είναι τα πορτοκάλια, τα ακτινίδια, οι πιπεριές, κλπ. Δείτε ποιες τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C.

Θα βοηθούσατε πολύ τον οργανισμό σας επίσης αν χαλαρώνατε και διώχνατε το στρες. Έτσι βοηθάτε τον οργανισμό σας και τοανοσοποιητικό σύστημα να επικεντρωθεί περισσότερο στο έργο που έχει να επιτελέσει...

Αν καπνίζετε είναι πολύ σημαντικό να κόψετε το κάπνισμα, έστω για αυτή την περίοδο. Το κάπνισμα επιδεινώνει την κατάσταση με πολλούς τρόπους.

Αντίστοιχα, αποφύγετε το αλκοόλ και διάφορα τονωτικά ροφήματα όπως είναι ο καφές και η σοκολάτα. Προτιμήστε να πιείτε φυσικούς χυμούς, με βιταμινούλες, ενισχύοντας τον οργανισμό σας με... "πολεμοφόδια"!

Παράλληλα φροντίστε τη διατροφή σας περισσότερο. Είναι πολύ κρίσιμο για την περίοδο πριν να αρρωστήσετε να τρέφεται ο οργανισμός σας με τα σωστά θρεπτικά συστατικά ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα και να είναι πιο "μάχημος"!

Αν έχετε κρυολογήσει και πρόκειται να αρρωστήσετε φροντίστε να τηρήσετε τα παραπάνω και θα το ξεπεράσετε ανώδυνα.

Απλά θα πρέπει να πάρετε τα μέτρα σας όσο πιο νωρίς γίνεται -με τα πρώτα σημάδια κρυολογήματος- κι όχι τελευταία στιγμή, αλλιώς το κακό είναι μάλλον αναπόφευκτο...


Τι να προσέχουμε για να μην αρρωστήσουμε - γενικά

Τώρα, κάποιες συμβουλές που έχουν να κάνουν με την πρόληψη του κρυολογήματος όχι όταν νιώθουμε ότι "την έχουμε αρπάξει" αλλά όταν είμαστε καλά, είναι οι εξής:

Καλό είναι να έχουμε κάποια δραστηριότητα: να αθλούμαστε ή έστω να περπατάμε σχεδόν σε καθημερινή βάση. Δεν χρειάζεται να είναι γυμναστήριο και τέτοια. Μπορεί να είναι χορός, να παίζουμε ping pong, να κάνουμε ποδήλατο, κλπ κλπ

Να αποφεύγετε όσο μπορείτε τις αλλαγές θερμοκρασίας, είναι ό,τι χειρότερο. Επίσης, μη βγαίνετε στο κρύο ιδρωμένοι ή ελαφρά ντυμένοι.

Να αποφύγετε τις εξαντλητικές δίαιτες. Αντίστοιχα, να τρέφεστε σωστά και υγιεινά. Αποφύγετε λίπη και ζάχαρη που σε ποσότητες εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Προσοχή στα χέρια! Γενικά μην τα βάζετε στο στόμα ή στη μύτη. Να τα πλένετε όσο πιο τακτικά γίνεται μιας και είναι το καλύτερο μέσο για να "βάλουμε" τον ιό και τα μικρόβια μέσα μας!

Τέλος αποφύγετε τα φάρμακα μιας και τις περισσότερες φορές στην ουσία δεν χρειάζεται να τα παίρνουμε! Ο οργανισμός μας αντιμετωπίζει από μόνος του τις αρρώστιες κι έτσι θα πρέπει να τον αφήνουμε να κάνει, κι όχι να "τον κοιμίζουμε" και να αποδυναμώνουμε την ικανότητά του να τις καταπολεμάει ...με εξωτερική βοήθεια!

Εκτός φυσικά κι αν πρόκειται για αρρώστιες που επιβάλλουν φαρμακευτική αγωγή.
coolweb.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger