Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Οφείλουμε να προσφέρουμε την αλήθεια και την ομορφιά της πίστεώς μας στα έσχατα της γης


Φωτογραφία του χρήστη Εν Πλω Εκδόσεις.


«Ἐγρήγορση-Χρέος των Ορθοδόξων»
"Τις δωρεές του Θεού οφείλουμε να τις μοιραζόμαστε. Ως λαός δεν πρέπ...ει να κάνουμε τους κακόμοιρους και τους φτωχούς. Είμαστε πλουσιότατοι. Μπορεί να μην έχουμε μεγάλες τραπεζικές καταθέσεις άλλων λαών, έχουμε όμως όλη αυτή την ευλογία μιας παραδόσεως που αρδεύει αδιάκοπα τη ζωή μας."
Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος


Την Κυριακή 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Αριστοτέλειο Θέατρο στη Θεσσαλονίκη η πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου «Ἐγρήγορση-Χρέος των Ορθοδόξων», στο πλαίσιο της 14ης Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου Θεσσαλονίκης.
Εισαγωγικά μίλησε εκ μέρους των εκδόσεων «Εν πλω» ο εκδότης κ. Αλέξανδρος Καραβάνης σημειώνοντας ότι ο Αλβανίας Αναστάσιος με το κύρος του υψώνει φραγμό στο φανατισμό, τις διαχωριστικές γραμμές, την πόλωση και τον εθνοφυλετισμό και τόνισε την αποστολική χροιά του έργου του Μακαριωτάτου.
Για το βιβλίο μίλησαν σημαντικοί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι:
Αρχικά ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, Oμότιμος Καθηγητής Χειρουργικής προέβη σε μια συνολική αποτίμηση του βιβλίου, περιγράφοντας στο ακροατήριο τα κεφάλαια που αναπτύσσει ο Μακαριώτατος στην έκδοση αυτή.
Ακολούθως ο κ. Χαράλαμπος Ατματζίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. προσέγγισε το κείμενο υπό το πρίσμα του βιβλικού θεολόγου, ενώ ο κ. Χρήστος Τσιρώνης, Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. ανέπτυξε την κοινωνιολογική πλευρά της ματιάς του συγγραφέα.
Ο κ. Θεόδωρος Γιάγκου, Καθηγητής Τμήματος Ποιμαντικής & Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. παρουσίασε το βιβλίο «Η ανασύσταση της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας (1991-2016)» τονίζοντας με έμφαση τη σημασία του καταστατικού χάρτη της Εκκλησίας της Αλβανίας και των αρχών που τον διέπουν.
Ο ίδιος ο συγγραφέας κατά την αντιφώνησή του υπό το χειροκρότημα του ακροατηρίου στην κατάμεστη αίθουσα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη σε όλους τους ανθρώπους -πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σε αυτό τον χώρο- που μας στήριξαν και μας βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια. Το να βιώσουμε το μυστήριο της Χάρης του Θεού είναι σημαντικότερη εμπειρία από πολλά άλλα που μας φαίνονται σημαντικά. Τις δωρεές του Θεού οφείλουμε να τις μοιραζόμαστε. Ως λαός δεν πρέπει να κάνουμε τους κακόμοιρους και τους φτωχούς. Είμαστε πλουσιότατοι. Μπορεί να μην έχουμε μεγάλες τραπεζικές καταθέσεις άλλων λαών, έχουμε όμως όλη αυτή την ευλογία μιας παραδόσεως που αρδεύει αδιάκοπα τη ζωή μας». Και κατέληξε: «θα ήθελα να καταλήξω με μια φράση του Τόμας Έλιοτ που λέει ότι η μόνη σοφία που μπορούμε να αποκτήσουμε είναι η ταπείνωση. Η ταπείνωση δεν έχει τέλος. Οφείλουμε να προσφέρουμε την αλήθεια και την ομορφιά της πίστεώς μας στα έσχατα της γης».

Recommended Post Slide Out For Blogger