+++ Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Εφραίμ του Σύρου .Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί το Μνημόσυνο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου .Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00.μ.μ.+++ Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, η ακολουθία του εσπερινού και το Μυστήριο του Ιερού ευχελαίου .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++ +Συνεχίζονται κάθε Πέμπτη στις 5.30μ.μ. οι εσπερινές ομιλίες που πραγματοποιούνται στον Σύνδεσμο Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι. από τον π.Εφραίμ Παναούση .Το φετινό θέμα των ομιλιών αφορά στην ανάλυση και ερμηνεία των πράξεων των Αποστόλων (μέρος Β).Στις 5.30μ.μ. θα τελείται η ακολουθία του εσπερινού θα ακολουθεί η εσπερινή ομιλία .++ Δημιουργώντας μικρές αποστολές αγάπης σε οικογένειες θα θέλαμε ,αν μπορούσατε να συνδράμετε και εσείς .Αυτήν την περίοδο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής χρειαζόμαστε :Χαρτιά (ρολλά) κουζίνας και χαρτιά υγείας .Μπορείτε να τα παραδώσετε στους π.Εφραίμ και π.Παίσιο +++Το κατηχητικό σχολείο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής συνεχίζει τη λειτουργία του μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας . Αξίζει να σημειώσουμε πως κάθε Κυριακή μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας λειτουργεί κατηχητικό σχολείο για μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου,με πολλά παιχνίδια,τραγούδια και υπέροχες κατασκευές και πάνω από όλα συνάντηση με το Χριστό και νέους φίλους .Σας περιμένουμε.!!

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Η συγκινητική παρέλαση στους Αρκιούς - Ένας μαθητής, μια δασκάλα και η ελληνική σημαία.


Μόνος του μαζί την δασκάλα του έκανε σήμερα παρέλαση ο μαθητής Χρήστος Καμπόσος, στο νησάκι των Αρκιών.
Οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι για να χειροκροτήσουν τον μικρό Χρήστο και την δασκάλα κα Μαρία Τσιαλέρα.
Η κα Τσιαλέρα φανερά συγκινημένη μίλησε στο LIFO.gr και μας περιέγραψε πώς ο μικρός της μαθητής σήκωσε όλο ενθουσιασμό τη σημαία σήμερα.
Έχοντας ήδη 18 χρονία πορείας ως παιδαγωγός, η κα Τσιαλέρα βρέθηκε φέτος στο ακριτικό νησί για πρώτη φορά και κλήθηκε να γίνει η δασκάλα του μοναδικού μαθητή.
Κι όμως, λέει πως είναι πολύ ευτυχισμένη και πως δεν αισθάνεται καθόλου μοναξιά καθώς οι κάτοικοι του νησιού την έχουν αγκαλιάσει και την αγαπάνε. «Νιώθω πως εδώ είναι το σπίτι μου», λέει. Η σχέση της με τον μικρό μαθητή είναι άριστη και μας είπε πως είναι ο Χρήστος είναι ένα εξαιρετικό παιδί που έχει όρεξη για μάθηση αν και οι δυσκολίες είναι πολλές γιατί δεν μπορούν να βάλουν ούτε τηλεόραση, ούτε ίντερνετ.

Η δασκάλα ευχαρίστησε επίσης τον πολιτιστικό σύλλογο «Άρτεμις στη Λέρο καθώς χάρη στα μέλη του και τον πρόεδρο έφτασαν με καραβάκι στους Αρκιούς οι παραδοσιακές στολές των Επτανήσιων που φόρεσαν σήμερα. Μάλιστα μας είπε πως μέλη του συλλόγου δέχτηκαν να μην κάνουν παρέλαση στη Λέρο σήμερα για να μπορέσει ο μικρός Χρήστος και η κα Τσιαλέρα να φορέσουν αυτοί τις στολές για την παρέλαση στο δικό τους νησί.
Πηγή:  m.lifo.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger