Ιω, Καποδίστριας - Ομιλία της Γερ. Φιλοθέης στην Ι. Μ. Π.Χρυσοπηγής- Εγγραφείτε στο κανάλι μας

+++Την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση ..+++Συνεχίζονται οι εσπερινές ομιλίες που πραγματοποιούνται στον Σύνδεσμο Αγάπης "ο Ιερός Χρυσόστομος" στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι. Την Πέμπτη 30 Απριλίου στις 5:30 μ.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού και θα ακολουθήσει η ομιλία από τον Αρχιμανδρίτη π.Εφραίμ Παναούση.+++ Υποδοχή και φιλοξενία Τιμίας Χειρός του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής-Ένα μεγάλο εκκλησιαστικό γεγονός και μία ιδιαίτερη ευλογία ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε - πρώτα ο Θεός -στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής από την Παρασκευή 1η έως την Κυριακή 3η Μαίου Θα υποδεχθούμε μετά από ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ.Ευσεβίου ο οποίος και θα κομίσει την Ιερά Μονή, την Τιμία χείρα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου που αποτελεί ιερό κειμήλιο της Ιεράς Μονής Μεγάλης Παναγίας Σάμου Το πρόγραμμα της Υποδοχής και φιλοξενίας της Τιμίας Χειρός του Αγίου Γεωργίου έχει ως εξής: Πρόγραμμα Ἱερῶν ἀκολουθιῶν Παρασκευὴ 1η Μαΐου 7.00μ.μ. Ὑποδοχή της Τιμίας χειρός του Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Τροπαιοφόρου. Ἀμέσως μετὰ τέλεση τῆς ἀκολουθίας τοῦ ἑσπερινοῦ Σάββατο 2 Μαΐου 7.00π.μ. Ἀκολουθία τοῦ Ὄρθρου καὶ Θεία Λειτουργία 6.00μ.μ. Τέλεση ἑσπερινοῦ καὶ Μυστήριο τοῦ Ἱεροῦ Εὐχελαίου. Κυριακὴ 3 Μαΐου 6.45π.μ. Ἀκολουθία τοῦ Ὄρθρου καὶ Θεία Λειτουργία στὴν ὁποία θὰ χοροστατήσει καὶ θὰ λειτουργήσειὁ Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Εὐσέβιος Στὶς 12:00 τὸ μεσημέρι ἡ Τιμία χεῖρα τοῦ Ἁγίου Γεωργίου θὰ ἀναχωρήσει ἀπὸ τὸ μοναστήρι. Σᾶς περιμένουμε προκειμένου νὰ λάβουμε τὴ χάρη τοῦ Ἁγίου..

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ!

Φωτογραφία του Ενορία Ποταμού Κερκύρας. το παρόν κείμενο βρήκαμε δημοσιευμένο στο fb από την ενορία Ποταμού Κερκύρας.Το δημοσιεύουμε εδώ αφού οι φωτεινές στιγμές των ανθρώπων όπως αυτή που αναφέρεται στη συνέχεια, καλό είναι να μένουν παράδειγμα για όλους μας.Ας έχουμε την ευχή του.
Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 1998.
 Ο παπαΒαγγέλης καθηλωμένος στο κρεββάτι του πόνου, στο δεύτερο σπίτι του, στο θεραπευτήριο "Κυανούς Σταυρός". Η όψη του, που είχε αλλοιωθεί από τους τρομερούς πόνους, άρχιζε σιγά σιγά να ηρεμεί, να γαληνεύει. Καταλάβαμε οτι ήδη ετοιμάζεται για το... ταξίδι! Μερικές ημέρες πριν, και κατά την διάρκεια της Εξομολογήσεως, μας είχε καταθέσει τις τελευταίες του επιθυμίες, που έφθαναν μέχρι και τα της ταφής του στον τόπο που τόσο αγάπησε, στον μαρτυρικό Έβρο. Τον φιλήσαμε, γνωρίζοντας οτι ήταν η τελευταία φορά που τον βλεπαμε "εν ζωή" και αναχωρήσαμε, καθώς την άλλη ημέρα το πρωί θα τελούσαμε την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.
Όλο το βράδυ δεν μπόρεσαμε να αποκοιμηθούμε. Ο νους μας στον καλό φίλο και αδελφό που έδινε την τελευταία εκείνη μάχη, που είχε ξεκινήσει πριν από 3 περίπου χρόνια. Σηκωθήκαμε ξημερώματα Κυριακής, κατάκοποι από την "αγρυπνία" και περιμέναμε από στιγμή σε στιγμή να ακούσουμε το τηλέφωνο να κτυπά. Με βαριά και αργά βήματα και ψιθυρίζοντας την Ευχή του Ιησού φθάσαμε στον Ναό του Αγίου Γεωργίου. Εισήλθαμε στο Ιερό Βήμα και αφού ασπάσθήκαμε την Αγία Τράπεζα, κατευθυνθήκαμε στην ιματιοθήκη.

 Πήραμε "καιρό" μαζί με τους συλλειτουργούς και εισήλθαμε εκ νέου στο Άγιο Βήμα. Πριν ξ την ένδυση των Αμφίων, χτύπησε το τηλέφωνο. Ο φίλος μας και αδελφός, 28 ετών, είχε οδηγηθεί στο Επουράνιο Θυσιαστήριο, αφήνοντας πίσω του την πρεσβυτέρα του και την 4χρονη, τότε, κορούλα τους. Όλο το προηγούμενο, μαρτυρικό βράδυ, αρκετά ανήσυχος, φώναζε το όνομά μας ασταμάτητα Ήταν Κυριακή 3 Οκτωβρίου 1998, ώρα 06:55. Την ώρα που χτυπούσαν οι καμπάνες για την εορτή του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, επισκόπου και πολιούχου Αθηνών. Αδελφέ , καλή αντάμωση! Παρηγοριά μας, το γεγονός οτι εκεί , επάνω στον ουρανό, έχουμε έναν δικό μας άνθρωπο που μας αναμένει!
Σημείωση: Εκοιμήθη Κυριακή 3.10.1998 ώρα 06:55 π.μ., ενταφιάσθη στην Μάνδρα Σουφλίου, την Τρίτη 5.10.1998 και ώρα 05:00 μ.μ. και το σώμα του δεν το είχε ακουμπήσει η νεκρική ακαμψία.
Recommended Post Slide Out For Blogger