Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Ο δικός μας "Παύλος Μελάς"



Όταν πέρυσι είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του του θεατρικό έργο του Ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη  από την θεατρική ομάδα «από καρδιάς», το αίτημα υπήρχε ακόμα , να συνεχίσουμε με ένα ακόμα ιστορικό έργο μια και βλέπαμε το κενό κυρίως στα νέα παιδιά  πάνω σε θέματα ιστορίας, πίστεως και πατρίδας.
Είδαμε τη λαχτάρα της υποδοχής του έργου, είδαμε τη συγκίνηση στα νέα παιδιά που ενσάρκωσαν τους ρόλους ,αλλά και το δικαίωμα του Έλληνα να δακρύζει ακόμα στη θέα της Ελληνικής  σημαίας .
Το έργο αυτό κράτησε για δυό χρόνια.Δυο χρόνια που μας έκαναν να πορευθούμε σε ενορίες και πνευματικά κέντρα  και μας άφησαν εμπειρίες  και βιώματα.Βαπτισθήκαμε ξανά στη μνήμη και την ιστορία.
Η ιδέα μετά ήρθε εύκολα.Πάλι η ιστορία ερχόταν στο μυαλό μας.Το παράδειγμα του ήρωα Παύλου Μελά ,του νέου αξιωματικού με μια λαμπρή καριέρα, που αποφασίζει να πεθάνει για την πατρίδα ,ήταν για μας ένας έλεγχος συνείδησης.Διαβάσαμε για τη ζωή του και συγκλονιστήκαμε .'Υστερα δουλέψαμε αρκετά .Ψάξαμε και άλλα ιστορικά στοιχεία.
Το αποφασίσαμε  : Παύλος Μελάς - Το σύμβολο του Μακεδονικού αγώνα.
Μοιράσθηκαν οι ρόλοι και ξεκινήσαμε.Οι πρόβες κράτησαν για πέντε μήνες .
Ο Βαγγέλης Δούμας ενσαρκώνει το ρόλο του Στεφάνου Δραγούμη ( πεθερού του Παύλου Μελά) που προσπαθεί να καταλαγιάσει τη λαχτάρα του γιου του Ίωνα ( που ενσαρκώνει ο Παναγιώτης Φουτούγιος ) να δει τη Μακεδονία ελεύθερη.
Η Ουρανία Χαβαντζόγλου στο ρόλο της Ναταλίας Μελά (συζύγου του Παύλου) και η αδελφή της Έφη  που ερμηνεύει η Σοφία Αλεξανδροπούλου συμπληρώνουν την παράσταση.
Ο  κ.Κοντούλης ,άμεσος συνεργάτης του Παύλου Μελά και αρχηγός της αποστολής ,που ζωντανεύει ο Παύλος Βλάχος και οι δυο καπεταναίοι Μακεδονομάχοι ο Καπετάν Καραλίβανος που ερμηνεύει  ο Βαγγέλης Γρίβας  και καπετάν Πύρζας στο ρόλο του ο Στέλιος Λέκκας  συνοδεύουν τον Παύλο Μελά στη  Μακεδονία.
Ο Δεσπότης της Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης που ζωντανεύει ο Διονύσης Σγούρος ντύνει με μεγαλοπρέπεια την παράσταση.
Η Άρτεμις Κατσικιώτη στο ρόλο της γερόντισσας και η Μαρία Χαβαντζόγλου στο ρόλο της Αργυρούλας Ζάχου
Τα παιδιά του Παύλου Μελά ο Μίκης στο ρόλο o μικρός Στάθης Νικολόπουλος και  η Ζέζα που ερμηνεύει η μικρή Φιλοθέη  Χαβατζόγλου. 
Τραγουδά η Γιάννα Δούμα 
Το  ρόλο του Παύλου Μελά ερμηνεύει με πίστη και αλήθεια συγκλονιστική ο Απόστολος Αγγελόπουλος .
Τους ευχαριστούμε πολύ .Για την ευκαιρία που μας έδωσαν να τιμήσουμε  έναν πραγματικό ήρωα.
Ευχαριστούμε ακόμη τους :
Νάσσο Λέκκα

Δημήτρη Μπαμπάτσικο

Αναστάση Μπαμπάτσικο
Πρόδρομο Καζατζόγλου για την κατασκευή των όπλων
Γρηγόρη Παζιώνη για την κατασκευή των βίντεο
Για τα σκηνικά και  τα κοστούμια τους : Απόστολο Αγγελόπουλο, Βαγγέλη Δούμα,Παύλο Βλάχο ,Μαρία Φουτούγιου,Ελένη Παπαιωάννου,Βίκυ Γεωργίου και το σύλλογο Σαρακατσαναίων Αυλώνα για την παραχώρηση των στολών. 
 Η σκηνοθεσία ανήκει στη συλλογική προσπάθεια της ομάδος "από καρδιάς"
Η προσπάθειά μας έφτασε στο τέλος .Μια παράξενη συγκυρία κάνει το έργο μοναδικά επίκαιρο.Η παράστασή μας θα δοθεί το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 7.00μ.μ. στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής .Σαν οφειλή σε ένα μεγάλο ήρωα κυρίως δε σαν ένα μάθημα στα νέα παιδιά που ποτέ δεν έγινε.










Recommended Post Slide Out For Blogger