+++ Πανηγυρίζει την Τρίτη 27 Ιανουαρίου ο Ιερός Ναός του Συνδέσμου Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος που βρίσκεται στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι, με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εορτής τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 7.00μ.μ θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός ,ενώ την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στις 7.00π.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.Στις Ιερές Ακολουθίες θα χοροστατήσει και θα λειτουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ.Ευσέβιος .Το απόγευμα της Αγιονύμου ημέρας στις 5.00μ.μ., θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός, και η παράκληση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου ..Κατά τη διάρκεια του μεθέορτου εσπερινού θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που φυλάσεται στον Ιερό Ναό του Συνδέσμου μας.+++ Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενρίου Αττικής, η ακολουθία του εσπερινού και το Μυστήριο του Ιερού ευχελαίου .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++ Δημιουργώντας μικρές αποστολές αγάπης σε οικογένειες θα θέλαμε ,αν μπορούσατε να συνδράμετε και εσείς .Αυτήν την περίοδο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής χρειαζόμαστε :υγρά καθαριότητος πατωμάτων ,χλωρίνες ,υγρά καθαριότητος πιάτων ,Χαρτοπετσέτες . Μπορείτε να τα παραδώσετε στους π.Εφραίμ και π.Παίσιο +++Το κατηχητικό σχολείο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής συνεχίζει τη λειτουργία του μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας . Αξίζει να σημειώσουμε πως κάθε Κυριακή μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας λειτουργεί κατηχητικό σχολείο για μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου,με πολλά παιχνίδια,τραγούδια και υπέροχες κατασκευές και πάνω από όλα συνάντηση με το Χριστό και νέους φίλους .Σας περιμένουμε.!!

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Η αγάπη είναι το πλήρωμα του νόμου.




του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου

( απόσπασμα από το βιβλίο «Πρόγραμμα καθημερινής πνευματικής πορείας» εκδόσεις Χρυσοπηγή)

 Μπορεί να απουσιάζει από τη ζωή μας η αγάπη και να είναι παρών ο Χριστός; Ασφαλώς όχι .αλλά ούτε κι από τις καθημερινές προγραμματισμένες ενέργειές μας πρέπει να απουσιάζει. 

Τι ωραίο να έχουμε μέσα στο καθημερινό πνευματικό μας πρόγραμμα να κάνουμε σε κάποιον κάτι καλό.Μια πράξη καλυσύνης πόση χαρά και ανακούφιση προσφέρει στην ψυχή.

Μία πράξη συγνώμμης στον άλλον που μας είπε κάτι προσβλητικό.Δύο λόγια παρηγορίας σε μία θλιμμένη ψυχή.Λίγη συντροφιά αγάπης σε κάποιον παραστρατημένο.Λίγη βοήθεια σε κάποιον να φάει,να ντυθεί,να αγορασθεί ένα φάρμακο για έναν ασθενή που υποφέρει.

Χίλιοι τρόποι υπάρχουν για να κάνει κανείς το καλόσε κάποιον συνάνθρωπο κάθε μέρα.

Βεβαίως η ζωή του πιστού   πρέπει να είναι ζυμωμένη με την αγάπη και κάθε εκδήλωση της ζωής του .
Recommended Post Slide Out For Blogger