+++ Πανηγυρίζει την Τρίτη 27 Ιανουαρίου ο Ιερός Ναός του Συνδέσμου Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος που βρίσκεται στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι, με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εορτής τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 7.00μ.μ θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός ,ενώ την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στις 7.00π.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.Στις Ιερές Ακολουθίες θα χοροστατήσει και θα λειτουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ.Ευσέβιος .Το απόγευμα της Αγιονύμου ημέρας στις 5.00μ.μ., θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός, και η παράκληση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου ..Κατά τη διάρκεια του μεθέορτου εσπερινού θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που φυλάσεται στον Ιερό Ναό του Συνδέσμου μας.+++ Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενρίου Αττικής, η ακολουθία του εσπερινού και το Μυστήριο του Ιερού ευχελαίου .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++ Δημιουργώντας μικρές αποστολές αγάπης σε οικογένειες θα θέλαμε ,αν μπορούσατε να συνδράμετε και εσείς .Αυτήν την περίοδο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής χρειαζόμαστε :υγρά καθαριότητος πατωμάτων ,χλωρίνες ,υγρά καθαριότητος πιάτων ,Χαρτοπετσέτες . Μπορείτε να τα παραδώσετε στους π.Εφραίμ και π.Παίσιο +++Το κατηχητικό σχολείο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής συνεχίζει τη λειτουργία του μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας . Αξίζει να σημειώσουμε πως κάθε Κυριακή μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας λειτουργεί κατηχητικό σχολείο για μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου,με πολλά παιχνίδια,τραγούδια και υπέροχες κατασκευές και πάνω από όλα συνάντηση με το Χριστό και νέους φίλους .Σας περιμένουμε.!!

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο αρχιμανδρίτης π. Πλακίδας Ντεσέιγ

Χθες, 7 Ιανουαρίου 2018, την ημέρα που η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου, εκοιμήθη εν Κυρίω ο αρχιμανδρίτης π. Πλακίδας Ντεσέιγ σε ηλικία 91 ετών.
Ο π. Πλακίδας είχε γεννηθεί στις 16 Απριλίου του 1926 στο Issy-les-Moulineaux της Γαλλίας. Το 1942, στην ηλικία των 16 ετών, έγινε μοναχός στοο κιστερσιανό Μονοναστήρι του  Bellefontaine. Το 1966 μαζί με φίλους του μοναχούς συνέστησαν αδελφότητα που ακολουθούσε το βυζαντινό μοναστικό τυπικό στην Aubazine στο Corrèze. Το 1977 οι μοναχοί αυτοί αποφάσισαν να προσέλθουν στην Ορθοδοξία. Έγιναν δεκτοί από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 19 Ιουνίου 1977 και το Φεβρουάριο του 1978 εκάρησαν μοναχοί στην ουρανοβάμονα Ιερά Μονή της Σίμωνος Πέτρας στο Άγιο Όρος.
Πηγή : Πεμπτουσία

Στη συνέχεια, o π. Πλακίδας επανέρχεται στη Γαλλία με την προτροπή και ευχή του Γέροντος Αιμιλιανού, ηγουμένου της  Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας, με σκοπό τη δημιουργία μοναστικού καθιδρύματος το οποίο θα ήταν μετόχι της Μονής. Οι πατέρες Πλακίδας και Σεραφείμ εγκαινίασαν το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου την 14η Σεπτεμβρίου του 1978, σε ένα ερειπωμένο κτίριο στο Saint Laurent en Royans, σε μια άγρια ​​κοιλάδα του Vercors. Μέσα από αυτήν την αδελφότητα, γεννήθηκε το μοναστήρι της Προστασίας της Μητέρας του Θεού, το οποίο αργότερα ήταν γνωστό ως το μοναστήρι του Solan.

Ο πατέρας Πλακίδaς δίδαξε πατρολογία στο Ινστιτούτο Ορθόδοξης Θεολογίας του Αγίου Σεργίου στο Παρίσι. Είναι επίσης ιδρυτής της συλλογής «Spiritualité orientale» των εκδόσεων του Αββαΐου του Bellefontaine. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων για την ιστορία του μοναχισμού και της ορθόδοξης πνευματικότητας. Το πιο γνωστό από τα βιβλία του το οποίο έχει μεταφραστεί και στα Ελληνικά είναι: «Η πορεία μου προς την Ορθοδοξία».
Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου.
Εις τιμήν και μνήμην του η Πεμπτουσία από σήμερα και για τρεις ημέρες θα προβάλλει δικά του σημαντικότατα κείμενα για την σχέση της ανθρώπινης ψυχής και του Θεού όπως αυτή περιγράφεται στο Άσμα Ασμάτων.
Ας έχουμε την ευχή του!
Αιωνία του η μνήμη!
Πηγή: https://orthodoxie.com/
Recommended Post Slide Out For Blogger