+++ Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,θα τελεσθεί Νυχτερινή Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Σκέπης και της εθνική εορτής του 1940 . H ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00μ.μ. +++ Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,και το Μυστήριο του Ιερού ευχελαίου .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++Συνεχίζονται και αυτήν την Πέμπτη οι εσπερινές ομιλίες που πραγματοποιούνται στον Σύνδεσμο Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι. από τον π.Εφραίμ Παναούση .Το φετινό θέμα των ομιλιών αφορά την προσέγγιση στο βιβλίο "Η εν Χριστώ Ζωή μου " του Αγίου Ιωάννου της Κροστάνδης .Στις 5.30μ.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ομιλία. .+++ Η πνευματική ζωή βήμα-βήμα. Κυκλοφορεί σε λίγο από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή+++Συνεχίζονται και αυτήν την Πέμπτη οι εσπερινές ομιλίες που πραγματοποιούνται στον Σύνδεσμο Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι. από τον π.Εφραίμ Παναούση .Το φετινό θέμα των ομιλιών αφορά την προσέγγιση στο βιβλίο "Η εν Χριστώ Ζωή μου " του Αγίου Ιωάννου της Κροστάνδης .Στις 5.30μ.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ομιλία. +++ Προετοιμάζουμε το Ιερό Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων .Στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου έως και τα Χριστούγεννα θα τελείται καθημερινά η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία εκτός από τις Κυριακές και τις Νυχτερινές Θείες Λειτουργίες .

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026

Στα ανθρακωρυχεία του Βελγίου...


“ … Κάποια μέρα οι ανθρακωρύχοι έκαναν απεργία. Ο πρέσβης τής Ελλάδος με κάλεσε και μου είπε να τρέξω να τους κατευνάσω. Κατέβη...κα λοιπόν στα εργοτάξια και συναντήθηκα μαζί τους. Αυτοί μου είπαν:
«Εσείς οι Παπάδες, κοιτάζετε τις ανέσεις σας και ποτέ, καμιά φορά, δεν κατεβήκατε κάτω στις στοές να δείτε πώς δουλεύουμε, το μόνο που κάνετε είναι να μας λέτε ωραίες κουβέντες στο κήρυγμα. Ελάτε μαζί μας κάτω. Τολμείστε να δείτε τι είναι πραγματικά το ανθρακωρυχείο και μετά τα λέμε». Το βράδυ πήγα στο σπίτι μου. Ετοιμάστηκα να κοιμηθώ. Ύπνο δεν είχα. Αυτή η πρόταση που μου έκαναν ήταν μια πρόκληση για μένα. Πήρα την απόφαση: «Εγώ θα πάω.

Θα σας δείξω ότι και εγώ μπορώ να εργασθώ εκεί κάτω» σκέφθηκα. Έτσι έκανα τις απαραίτητες εξετάσεις γιά την υγεία της καρδιάς μου, επειδή η παραμονή στις στοές είναι επικίνδυνη, έλαβα την άδεια από το γιατρό να κατέβω. Κατέβηκα λοιπόν κάτω και άρχισα να εργάζομαι στις στοές. Μου έδωσαν μία μπρούτζινη λάμπα –την οποία όπως βλέπετε διατηρώ ως κειμήλιο– της οποίας το φως προειδοποιεί τους εργαζομένους, όταν υπάρξει δηλητηριώδες αέριο στην στοά…”
Από το Βιβλίο : «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΤΙΜΙΑΔΗΣ» Εκδοτική Παραγωγή : ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ ΑΒΕΕ www.eptalofos.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger