Δεκαπενταύγουστος στη Χρυσοπηγή +++ Καθημερινά από την 1η Αυγούστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,θα τελείται η Ακολουθία του εσπερινού και η η Ιερά Παράκληση στην Παναγία μας στις 6.30μ.μ. .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι . +++ Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στο νησί του Αγίου Νεκταρίου :την Αίγινα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου .Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει: Αναχώρηση με πούλμαν από το Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στις 6.45π.μ. Μετάβαση στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση με το πλοίο για την Αίγινα Προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο, ξενάγηση στην παλαιά Μονή Συμμετοχή στην Ιερά Παράκληση αλλά και στον νέο περικαλλή Ναό του Αγίου. Μετάβαση κατόπιν,στον οικισμό της Αγίας Μαρίνας για ελεύθερο φαγητό. Επίσκεψη στη συνέχεια και προσκύνημα στην γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά. Ξενάγηση στην ιστορία και το παρόν του νησιού. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση από το λιμάνι της Αίγινας γύρω στις 6.00 μ.μ. για τον Πειραιά και αμέσως μετά μετάβαση με το πούλμαν στο Μοναστήρι.- Πληροφορίες : π.Παίσιος 2295022228

Δεκαπενταύγουστος στη Χρυσοπηγή

Δεκαπενταύγουστος στη Χρυσοπηγή
Μάθετε περισσότερα -Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου Παύλου.

mnimosino1


Σιάτιστα | Τηλέμαχος Παππάς

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας.
Στο ιερό Συλλείτουργό προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμονας, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ξάνθης Παντελεήμονος, Διδυμοτείχου Δαμασκηνού, Ιόππης Δαμασκηνού, Κορυτσάς Ιωάννου, Αρκαλοχωρίου Ανδρέα, Σύρου Δωροθέου, Χαλκίδος Χρυσοστόμου, Κοζάνης Παύλου, Ιλίου Αθηναγόρα και του Τοποτηρητού Καστορίας Σεραφείμ.
Να αναφερθεί ότι στο Ιερό Βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες, πρώην Άρτης Ιγνάτιος, Φλωρίνης Θεόκλητος, Καισαριανής Δανιήλ και ο Θεοφ. Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος.
Πηγή : Ρομφαία
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, επί δεκαετίες φίλος καρδιακός του μακαριστού Μητροπολίτου Παύλου, ο οποίος αναφέρθηκε στον μακαριστό Μητροπολίτη Παύλο, χαρακτηρίζοντάς τον ως «εργάτη ανεπαίσχυντο» του Ευαγγελίου, ο οποίος ορθοτομούσε τον λόγον της Αληθείας.
«Έτρεχε ο Παύλος», είπε χαρακτηριστικά, «και μαζί του έτρεχε κι ο λόγος του Θεού και ο ίδιος «εύρισκε ανάπαυση στις καρδιές των ανθρώπων».


Τον ονόμασε ακόμη «συναρπαστικό ιεροκήρυκα που χάριζε ζωντανό και κρυστάλλινο νερό της θείας διδασκαλίας» τονίζοντας ότι πρόσφερε αγάπη, χωρίς ποτέ να λέει «όχι» σε προσκλήσεις που του απηύθυναν, λέγοντας αυτό το «όχι», μονο σε όσα αφορούσαν στα δικά του δικαιώματα, στην υγεία του κλπ.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο μακαριστός κήρυξε αδαπάνως το Ευαγγέλιο, γνωρίζοντας ότι ο πλούτος δεν βρίσκεταο στην τσέπη, αλλά στην καρδιά.
Τέλος, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κάλεσε όλους να συντονισθούν στο ήθος και την ζωή του μακαριστού Ιεράρχου Παύλου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου.
Πριν την Απόλυση, ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ ευχαρίτησε όλους για την παρουσία τους.

Πηγή:  romfea.g
Recommended Post Slide Out For Blogger