. +++ Την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,και οι Χαιρετισμοί της Παναγίας .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση . +++ Την Κυριακή 7 Ιουνίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,θα πραγματοποιηθεί η λήξη της φετεινής Κατηχητικής χρονιάς, που θα περιλαμβάνει παράσταση κουκλοθέατρου με την "ιστορία του Αχλαδένιου" δώρα και γλυκίσματα και πολλές εκπλήξεις .Περιμένουμε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους στο μεγάλο Αρχονταρίκι μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.+++Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά νήσο της Τήνου πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 .Το προσκύνημά μας περιλαμβάνει : Αναχώρηση από την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής το Σάββατο 4 Ιουλίου με πούλμαν στις 6.00π.μ μετάβαση στη Ραφήνα και από εκεί μετάβαση στο νησί της Τήνου με το καράβι . Μετά την άφιξή μας επιβίβαση σε πούλμαν και μετάβαση στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας στο Κεχροβούνι όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή (το Ναό της Μονής,το κελλάκι της Οσίας και την Αγία κάρα της) .Αμέσως μετά επιστροφή στη Μεγαλόχαρη που φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως στον Πανίερο Ναό με τα πολυπληθή τάματα των θαυμάτων της Μεγαλόχαρης . Ελεύθερος χρόνος στο νησί ,επιστροφή στη Ραφήνα με το πλοίο και μετάβαση με πούλμαν στο Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής .Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες :π. Παίσιος και στο τηλέφωνο 2295022228Υ.Σ Οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν φούστες για την είσοδό τους στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου .Δεν επιτρέπεται ακόμη η είσοδος σε άνδρες αλλά και παιδιά με κοντά παντελόνια και βερμούδες.+++Ξεκινάμε να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της ιεραποστολής .Ξεκινάμε και αυτήν την περίοδο να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μον Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2025

Ήρθα εδώ και αγάπησα τον τόπο, είναι αγγελική πολιτεία"

 


Κινέζος μοναχός ζει στο Άγιον Όρος και δηλώνει πως δεν ήταν ποτέ "τόσο χαρούμενος": "Ήρθα εδώ και αγάπησα τον τόπο, είναι αγγελική πολιτεία"

Είναι Κινέζος μοναχός, γεννήθηκε στην Κίνα, αλλά μεγάλωσε στην Αυστραλία. Τώρα ζει στη Μονή Ξενοφώντος στο Άγιον Όρος και δηλώνει πως δεν ήταν ποτέ «τόσο χαρούμενος».

Πηγή : Παραπολιτικά 


«Δεν ήμουν ποτέ τόσο χαρούμενος, εκτός από όταν ήμουν μικρό παιδί», ανέφερε ο μοναχός Αμφιλόχιος μιλώντας στην ελληνική γλώσσα

Κινέζος μοναχός στο Άγιον Όρος: «Ήρθα εδώ και αγάπησα τον τόπο»

«Τώρα είμαι εκκλησιαστικός, δηλαδή βοηθάω εδώ στις εκκλησίες και ετοιμάζω την εκκλησία για τις ακολουθίες. Κάθε μέρα, ετοιμάζω την εκκλησία. Βάζω λάδι στα καντήλια, καθαρίζω λίγο τα καντήλια και μια φορά την εβδομάδα σκουπίζουμε, σφουγγαρίζουμε. Τέτοια δουλειά», απάντησε ο μοναχός Αμφιλόχιος σε ερώτηση για τον ρόλο του στη Μονή.

«Ήταν ό,τι ήθελα στη ζωή μου. Ήρθα εδώ και αγάπησα τον τόπο. Είναι ένας τόπος προσευχής, πίστης, αγάπης. Είναι αγγελική πολιτεία», κατέληξε.

Recommended Post Slide Out For Blogger