. +++ Την Κυριακή 7 Ιουνίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,θα πραγματοποιηθεί η λήξη της φετινής Κατηχητικής χρονιάς, που θα περιλαμβάνει παράσταση κουκλοθέατρου με την "ιστορία του Αχλαδένιου" δώρα και γλυκίσματα και πολλές εκπλήξεις .Περιμένουμε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους στο μεγάλο Αρχονταρίκι μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.+++Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά νήσο της Τήνου πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 .Το προσκύνημά μας περιλαμβάνει : Αναχώρηση από την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής το Σάββατο 4 Ιουλίου με πούλμαν στις 6.00π.μ μετάβαση στη Ραφήνα και από εκεί μετάβαση στο νησί της Τήνου με το καράβι . Μετά την άφιξή μας επιβίβαση σε πούλμαν και μετάβαση στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας στο Κεχροβούνι όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή (το Ναό της Μονής,το κελλάκι της Οσίας και την Αγία κάρα της) .Αμέσως μετά επιστροφή στη Μεγαλόχαρη που φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως στον Πανίερο Ναό με τα πολυπληθή τάματα των θαυμάτων της Μεγαλόχαρης . Ελεύθερος χρόνος στο νησί ,επιστροφή στη Ραφήνα με το πλοίο και μετάβαση με πούλμαν στο Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής .Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες :π. Παίσιος και στο τηλέφωνο 2295022228Υ.Σ Οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν φούστες για την είσοδό τους στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου .Δεν επιτρέπεται ακόμη η είσοδος σε άνδρες αλλά και παιδιά με κοντά παντελόνια και βερμούδες.+++Ξεκινάμε να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της ιεραποστολής .Ξεκινάμε και αυτήν την περίοδο να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μον Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Αδελφέ μου που πονάς

Αδελφέ μου που πονάς δεν μπορούμε εμείς οι άνθρωποι να εξιχνιάσουμε και να ερμηνεύσουμε πλήρως το σχέδιο του Θεού.Όμως ό,τι επιτρέπι ο Θεός το επιτρέπει από αγάπη.
Όλα θα περάσουν αδελφέ.Όπως θα περάσει και η ζωή μας.Μα θα μου πεις.''Τα γνωρίζω αυτά που λες ,μα εγώ τώρα εδώ ζω,το παρόν αισθάνομαι,τώρα δοκιμάζω τα αγκάθια,τώρα δοκιμάζω τον πόνο,τώρα υποφέρω.Δεν μου αρέσει ο πόνος .Με κουράζει η θλίψη.Θέλω χαρά και ευτυχία στη ζωή.
Έχεις δίκιο αδελφέ.Τα καταλαβαίνω αυτά που λες.Μα,να γνωρίζεις ότι δυστυχώς η πορεία της ζωής δεν είναι πάντοτε όπως τη θέλουμε.Γι αυτό ο Κύριος μας δίδαξε ο Κύριος να ζητάμε από τον Θεό στο Πάτερ ημών"μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν/(Ματθ.στ,13)Να παρακαλούμε πάντα το Θεό να μην μας δίδει πόνους και δοκιμασίες στη ζωή.Όταν όμως η αγαθότης Του για λόγους που Εκείνος ξέρει επιτρέπει τον πόνο και τις δοκιμασίες,τότε πρέπει να οπλιζόμαστε με δύναμη και με θάρρος ,να μην αποκάμουμε να μην χάνουμε την υπομονή μας.(Απόσπασμα από το νέο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου "Για σένα που πονάς")
Recommended Post Slide Out For Blogger