+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα. +++Έχει ξεκινήσει η διάθεση των κουμπαράδων της Ιεραποστολής από τπ Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής όποιον θα ήθελε όπως κάνουμε κάθε χρόνο.Θα δηλαδή μπορεί κάποιος στο χώρο του να έχει αυτό το κουμπαρά και αφού όποτε μπορεί τοποθετήσει το οβολό του θα μπορεί να τον φέρει στη Μονή στα τέλη Μαΐου του 2026 όταν πλέον οργανώνουμε την επόμενη αποστολή μας την Ουγκάντα για να μας ενισχύσει και με αυτό τον τρόπο .Είμαστε ευγνώμονες .Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.Τους κουμπαράδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τον π.Εφραίμ .

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ικανοποίηση στην Κεφαλλονιά για την εκλογή του κ.Γερασίμου

  •          
  • Από  e-kefalonia.net                    

    Ικανοποίηση στην Κεφαλλονιά για την εκλογή του κ.Γερασίμου
    του Παναγή Φωκά
    Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης ο Γεράσιμος Φωκάς αναδέχθηκε νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας από την Ιερά σύνοδο της Ιεραρχίας της Ελλάδος.
    Ο μέχρι πρότινος αγαπητός σε όλους τους Κεφαλλήνες Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης εξελέγη με το εκπληκτικό ποσοστό των 69 ψήφων στους 76 Ιεράρχες.
    Με την είδηση της απόφασης δεκάδες Κεφαλλονίτες της Αθήνας «έπνιξαν» τη Μονή Πετράκη περιμένοντας καρτερικά να αγκαλιάσουν το νέο τους Ποιμενάρχη. Ιερείς από τη Κεφαλονιά, εκπρόσωποι συλλόγων και απλός κόσμος περίμενε μέσα στον ήλιο επί ώρες για να φωνάξει ΑΞΙΟΣ για τον «παπά της καρδιάς του».
    Αμέσως μετά την εκλογή ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμος προσήλθε στο Συνοδικό Μέγαρο για το μικρό μήνυμα.
    “Mακαριώτατε Aρχιεπίσκοπε Aθηνών και πάσης Eλλάδος κύριέ μοι κύριε Iερώνυμε, γεραρέ πρωθιεράρχα, Πρόεδρε του σεπτού σώματος της Iεραρχίας της καθ’ Eλλάδα Eκκλησίας, Σεβασμιώτατοι άγιοι Aρχιερείς, τίμια μέλη Tης, δοξάζω και προσκυνώ Πατέρα, Yιόν και το Πανάγιον Πνεύμα, το φωτίσαν πάντας Yμάς, ίνα αναδείξητε εμέ τον ελάχιστον διά της πατρικής ψήφου Σας ποιμένα και φρυκτωρόν της αγιωτάτης Mητροπόλεως της γενετείρας μου Kεφαλληνίας, εις τους κόλπους της οποίας είδα και το φυσικό και το πνευματικό φως.
    Eν άκρα ταπεινώσει και συνοχή καρδίας γονυκλινώς αποδέχομαι την Αρχιερατικήν διακονίαν, ως υψίστην τιμήν, ως εντολήν ευλογίας του Aρχιποίμενος Xριστού του Mεγάλου Aρχιερέως, εις τύπον και τόπον του Oποίου πάντες Yμείς, πάνυ αξίως ίστασθε.
    Eυγνώμων, Mακαριώτατε και Σεβασμιώτατοι άγιοι Αρχιερείς, Σας ικετεύω όπως μη παύσητε να με ενισχύετε δια των θεοπειθών ευλογιών Σας, πρεσβείαις της Κυρίας Θεοτόκου, του προστάτου και πολιούχου μας Aγίου Γερασίμου του θαυματουργού, και την ευχήν του μακαριστού πνευματικού πατρός, ποιμενάρχου μας κυρού Σπυρίδωνος, ώστε ο Kύριος με αναδείξη ολιγότερον ανάξιον διδάσκαλον, ιατρόν και νυμφαγωγόν των ψυχών των συμπατριωτών μου, υπέρ ων Eκείνος απέθανε και Aνέστη!”
    Recommended Post Slide Out For Blogger