Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Η πλάνη να νομίζουμε πως τα ξέρουμε όλα





Του Μακαριστού Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Καλλινίκου
(απόσπασμα από το βιβλίο των εκδόσεων Χρυσοπηγή "Προσέχεις τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά σου")
 
Η πεποίθηση ότι μπορούμε να εκφράζουμε τη γνώμη μας επί παντός επιστητού είναι μέγιστο σφάλμα.Υπάρχουν όμως ομάδες ανθρώπων που έχουν αυτήν την εσφαλμένη εντύπωση,

Ενώ δεν είναι ειδικοί με το θέμα αποφαίνονται μετά πεποιθήσεως
Είναι μεγάλη σοφία να ελέγχουμε τον εαυτό μας να μην είμεθα δούλοι του εγωισμού μας και να μην διακατεχόμεθα από το πνεύμα της ισχυρογνωμοσύνης. Γιατί η ισχυρογνωμοσύνη είναι προϊόν καθαρά εγωιστικό.Ο εγωισμός δημιουργεί  μέσα μας λανθασμένη αυτοπεποίθηση .Ο εγωισμός δυστυχώς μας τυφλώνει πνευματικά. Εάν δεν τον προσέξουμε και τον αφήσουμε να κυριαρχήσει στο εσωτερικό μας ,μας δημιουργεί αυταπάτες ,τρέφει την νοσηρή αγάπη για τον εαυτό μας .
Η διάκριση στη ζωή και η ταπεινοφροσύνη είναι οι καλύτεροι οδηγοί στη ζωή.Να μπορούμε να βλέπουμε τον εαυτό μας και να ελέγχουμε τη γνώμη μας πάντοτε με γνώμονα το θέλημα του Θεού  να έχουμε τη δυνατότητα να ακούμε με προσοχή και τη γνώμη των άλλων .Και να είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε τη γνώμη μας όταν οι άλλοι καλύτεροι από μας και εμπειρότεροι στη χριστιανική πίστη μας συμβουλεύουν το αντίθετο.
Τα βιβλία των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα βρείτε Εδώ

Recommended Post Slide Out For Blogger