Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή

Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Όταν υποδέχθηκε τον γιό δεν τον εξευτέλισε ούτε τον ταπείνωσε.



Σεβ. Μητροπολίτου Χονγκ-Κονγκ κ. Νεκταρίου

Το σημερινό μάθημα είναι δύσκολο. Δεν είναι για αρχαρίους. Απαιτεί μελέτη πολλή.
Ο Πατέρας περίμενε με υπομονή και μακροθυμία την επιστροφή του ασώτου γιού. Δεν τον κατέκρινε ούτε τον κατηγόρησε όσο περίμενε την επιστροφή του.
Όταν υποδέχθηκε τον γιό δεν τον εξευτέλισε ούτε τον ταπείνωσε. 
Ο μεγάλος γιός δεν μπορεί να κατανοήσει αυτή τη συμπεριφορά. Οργίζεται με τον μικρότερο γιό. Τον κατηγορεί. Είναι αυτός που σκόρπισε την πατρική περιουσία στίς πόρνες και στην άσωτη ζωή. Βλέπει τα πράγματα μέσα από το πρίσμα της ηθικής. Δεν μπορεί να αγαπήσει. Δεν μπορεί να συγχωρήσει. Είναι πνευματικά νεκρός.
Πηγή : ενοριακή ζωή

Αυτό αποκαλύπτει ο Πατέρας. Ο μικρός γιός αμάρτησε. Ο Πατέρας δεν είπε ότι έγινε κακός άνθρωπος... Είπε ότι ήταν νεκρός. Ήταν χαμένος. 
Σας θυμίζει κάτι αυτό; Στον Παράδεισο ο Θεός προειδοποίησε τους πρωτοπλάστους. Προσέξτε. Τηρήστε την εντολή μου. Αν αστοχήσετε τότε θα πεθάνετε. Τον θάνατο βίωσαν οι πρωτόπλαστοι με την αμαρτία. Τον χωρισμό από τον Πατέρα. Και συγχρόνως έχασαν τον δρόμο πρός την θέωση, το καθ᾽ομοίωσιν, το αιώνιο πανηγύρι της ζωής μαζί με τον Πατέρα.
Ο Πατέρας προσπαθεί να δείξει στον «ευσεβή» και «ηθικιστή» γιό το πρόβλημά του.Ο μεγάλος γιός είναι κι αυτός νεκρός. Έχει χάσει τό δρόμο του. Απόδειξη; Μένει εκτός της Πατρικής οικίας
Recommended Post Slide Out For Blogger