.+++Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,και η Ακολουθία της Παρακλήσεως της Παναγίας . Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση . +++Ξεκινούν και πάλι έπειτα από τη διακοπή του καλοκαιριού την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 5.30μ.μ. οι εσπερινές ομιλίες που πραγματοποιούνται στον Σύνδεσμο Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι. από τον π.Εφραίμ Παναούση .Το φετινό θέμα των ομιλιών αφορά την προσέγγιση στο βιβλίο "Η εν Χριστώ Ζωή μου " του Αγίου Ιωάννου της Κροστάνδης Στις 5.30μ.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού θα ακολουθήσει η ακολουθία του αγιασμού για την έναρξη των ομιλιών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εναρκτήρια ομιλία. +++ Προετοιμάζουμε σιγά σιγά το Ιερό Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων .Στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου έως και τα Χριστούγεννα θα τελείται καθημερινά η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία εκτός από τις Κυριακές και τις Νυχτερινές Θείες Λειτουργίες .

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

”Μη λυπάσαι. Nα! Φορώ αυτό, που μου έχεις δώσει”.

  

unnaγφγφδγmed (3)
Μια φορά κάποιος Μοναχός, πήγε στην πόλη να πουλήσει το εργόχειρό του. Εκεί είδε έναν φτωχό, που ήταν γυμνός και επειδή τον σπλαχνίστηκε, του χάρισε το επανωφόρι του. Ο φτωχός όμως, πήγε και το πούλησε.
Πηγή : Διακόνημα
 Όταν το έμαθε αυτό ο Γέροντας, λυπήθηκε και μετάνιωσε, που του έδωσε το ένδυμα. Εκείνη τη νύχτα παρουσιάστηκε στον Γέροντα -σε όνειρο- ο Χριστός, φορώντας το επανωφόρι.
Του λέει: ”Μη λυπάσαι. Nα! Φορώ αυτό, που μου έχεις δώσει”.
Πηγές:trelogiannis.blogspot.gr-  hristospanagia3.blogspot.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger