. +++ Ευλογημένα Θεοφάνεια !!! +++ Θεοφάνεια 2026 στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού εορτάζουμε την Δεσποτική εορτή της εκκλησίας μας -τη Βάπτιση του Κυρίου μας - στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με το ακόλουθο πρόγραμμα: Κυριακή 4 Ιανουαρίου : 9.00μ.μ. Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Θεοφανείων ,του εσπερινού ,Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και Ακολουθία του Αγιασμού Τρίτη 6 Ιανουαρίου (Άγια Θεοφάνεια ) 6.45π.μ. Ακολουθία του Μεσονυκτικού,του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού.Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία . Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 7.00π.μ.(Σύναξις του Τιμίου Προδρόμου).Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία +++ .Θεοφάνεια 2026 στο εκκλησάκι μας Και φέτος με τη χάρη του Θεού θα εορτασθεί η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στο εκκλησάκι της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής των Εισοδίων της Θεοτόκου που βρίσκεται στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι με το ακόλουθο πρόγραμμα : Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 6.30μ.μ. Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Θεοφανείων ,Ακολουθία του εσπερινού ,Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και Ακολουθία του αγιασμού . Τρίτη 6 Ιανουαρίου (Αγια Θεοφάνεια) 7.15π.μ. Ακολουθία του Μεσονυκτικού,του Όρθρου και Θεία Λειτουργία και ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Τετάρτη 7 Ιανουαρίου (Τιμίου Προδρόμου )7.15 π.μ. Ακολουθία Όρθρου & Θ Λειτουργία +++ Ακολουθία του εσπερινού,Χαιρετισμοί της Παναγίας και ομιλία. Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, η ακολουθία του εσπερινού και οι Χαιρετισμοί της Παναγίας. .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++ Το κατηχητικό σχολείο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής συνεχίζει τη λειτουργία του μετά τη διακοπή του Αγίου Δωδεκαημέρου , την Κυριακή 11 Ιανουαρίου μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας . Αξίζει να σημειώσουμε πως κάθε Κυριακή μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας λειτουργεί κατηχητικό σχολείο για μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου,με πολλά παιχνίδια,τραγούδια και υπέροχες κατασκευές και πάνω από όλα συνάντηση με το Χριστό και νέους φίλους .Σας περιμένουμε.!!.+++

Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Με τον Κύριο συνοδοιπόρο στη ζωή

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΕ ΤΟν Ιησού  στη ζωη
Απόσπασμα από το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου"Μπροστά στον πόνο και τα προβλήματα της ζωής"
    Όλοι οι άγιοι της πίστεως μας πέρασαν από πολλές θλίψεις και δοκιμασίες, όμως έχοντες τον Χριστό στην καρδιά νίκησαν στον αγώνα της ζωής. Δεν ολιγοψύχησαν μπροστά στα πελώρια προβλήματα πού ορθώνονταν κάθε ήμερα μπροστά τους. Δεν έχασαν το θάρρος τους. Πίστευαν ότι «ουκ άξια τα παθήματα του νυν καιρού προς τη μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς». Εδώ ολα περνούν. Στον ουρανό μας περιμένει η δόξα και η χαρά της μακαριότητας. Οι δοκιμασίες και ο πόνος και οι θλίψεις της παρούσης ζωής είναι τίποτα μπροστά στην χαρά της αιωνιότητας. Αυτή η σκέψις ενεψύχωνε τις μυριάδες των μαρτύρων της πίστεως μας πού αψήφισαν θηρία και μαχαίρια και δήμιους και έδωσαν το αίμα τους για την αγάπη του Χρίστου και ανεδείχθησαν μεγάλοι αθλητές.
    Ή πίστις στον Ιησού και η ελπίδα της αιωνιότητας γιγάντωνε και γιγαντώνει κάθε ευσεβή ψυχή και κάθε πιστόν ορθόδοξον χριστιανόν. Αυτή ή πίστη πρέπει να γιγαντώνει και σε αγαπητέ αναγνώστα, για να μπορείς να αντιμετωπίζεις τις δύσκολες περιστάσεις της ζωής σου.
    Είναι μεγάλο μυστικό να μπορούμε να έχουμε συνοδοιπόρο στη ζωή μας τον Ίησούν. Τότε το φορτίο μας γίνεται ελαφρύ. Τότε η ψυχή μας παρηγορείται. Τότε τα τραύματα μας και οι πληγές μας επουλώνονται. Τότε είμεθα ήρωες μπροστά στα προβλήματα της ζωής. Τότε μπορούμε να ξεπερνάμε τον πόνο μας και νικάμε τις δυσκολίες του βίου μας. Με τον Κύριο συνοδοιπόρο στην πορεία της ζωής... Μεγάλο μυστικό, μεγάλο όπλο και μεγάλο εφόδιο. Επιτυγχάνεται αυτή η συμπόρευσις της ζωής μας με τον Ίησούν, όταν τον έχουμε στην καρδιά μας, όταν τον αγαπάμε ειλικρινά, όταν τον εμπιστευόμεθα, και όταν ξεχύνουμε την ψυχή μας σε θερμή προσευχή προς τη αγάπη του.
    Ό Κύριος είναι ο φίλος μας. Ό μοναδικός φίλος πού δεν μας εγκαταλείπει στις δυσκολίες της ζωής. «Ύμείς φίλοι μου εστέ, όταν ποιήτε όσα εγώ εντέλλομαι υμίν». Ό Κύριος είναι ο νυμφίος της ψυχής μας, πού ήλθε και έγινε άνθρωπος και ανέβηκε στον σταυρό, για να μας ενώσει μαζί Του, και να μας οδηγήσει στον ουράνιο νυμφώνα Του, στην ουράνια βασιλεία Του. Ό Κύριος είναι το μοναδικό στήριγμα μας. Μας βεβαίωσε ο ίδιος λέγοντας μας ότι χωρίς την δική Του βοήθεια δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα απολύτως. «Χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν...»
    Ό Κύριος είναι ή δύναμη μας. «Εν τω Θεώ ποιήσωμεν δύναμιν». Χωρίς τη δική Του δύναμη είμεθα αδύναμοι και ασθενείς. Με την δική Του βοήθεια είμεθα για όλα ικανοί.
Κυκλοφορεί από τις "Εκδόσεις Χρυσοπηγή" Τηλ. 2295022228
Recommended Post Slide Out For Blogger