.Tην Τετάρτη 27 Μαίου στις 6.00μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού,το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου και θα ακολουθήσει ομιλία του Πρωτοπρεσβυτέρου Σπυρίδωνος Βασιλάκου με θέμα : Άγιος ΠαπαΔημήτρης Γκαγκαστάθης+++Οι Ιερές ακολουθίες του Τριημέρου της Πεντηκοστής θα τελεσθούν στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με το ακόλουθο πρόγραμμα : Σάββατο 30 Μαΐου (Ψυχοσάββατο) : 7.00π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί τρισάγιο για τους κεκοιμημένους και θα διαβασθούν τα κόλυβα Κυριακή 31 Μαΐου (Πεντηκοστής) : 6.45π.μ.Ακολουθία του Μεσονυκτικού,του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί ο εσπερινός της Γονυκλισίας. Δευτέρα 1 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. +++ Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά νήσο της Τήνου πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 .Το προσκύνημά μας περιλαμβάνει : Αναχώρηση από την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής το Σάββατο 4 Ιουλίου με πούλμαν στις 6.00π.μ μετάβαση στη Ραφήνα και από εκεί μετάβαση στο νησί της Τήνου με το καράβι . Μετά την άφιξή μας επιβίβαση σε πούλμαν και μετάβαση στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας στο Κεχροβούνι όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή (το Ναό της Μονής,το κελλάκι της Οσίας και την Αγία κάρα της) . Αμέσως μετά επιστροφή στη Μεγαλόχαρη που φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως στον Πανίερο Ναό με τα πολυπληθή τάματα των θαυμάτων της Μεγαλόχαρης . Ελεύθερος χρόνος στο νησί ,επιστροφή στη Ραφήνα με το πλοίο και μετάβαση με πούλμαν στο Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής .Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες :π. Παίσιος και στο τηλέφωνο 2295022228 Υ.Σ Οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν φούστες για την είσοδό τους στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου .Δεν επιτρέπεται ακόμη η είσοδος σε άνδρες αλλά και παιδιά με κοντά παντελόνια και βερμούδες.+++Ξεκινάμε να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της ιεραποστολής .Ξεκινάμε και αυτήν την περίοδο να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μον Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

To ιερό Ευαγγέλιο & το πρωτόκολλο ορκωμοσίας των αγωνιστών της ΕΟΚΑ μεταφέρθηκαν στο Μουσείο Εθνικού Αγώνος.


To ιερό Ευαγγέλιο & το πρωτόκολλο ορκωμοσίας των αγωνιστών της ΕΟΚΑ μεταφέρθηκαν στο Μουσείο Εθνικού Αγώνος ΕΟΚΑ(ΒΙΝΤΕΟ)
Παραδόθηκαν στο Μουσείο Αγώνος το ευαγγέλιο και το πρωτόκολλο ορκωμοσίας των αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Φυλάγονταν στη Βουλή των Ελλήνων, και η παράδοση έγινε κατά την διάρκεια τελετής, στην παρουσία δύο πρώην Προέδρων του σώματος, του Απόστολου Κακλαμάνη και του Δημήτρη Σιούφα.
Πηγή : ενοριακή ζωή
 To ιερό Ευαγγέλιο, επί του οποίου έδωσαν τον όρκο οι πρώτοι δώδεκα μυημένοι στην ΕΟΚΑ, ανάμεσα τους και ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και ο Στρατηγός Διγενής και το πρωτόκολλο του όρκου τους, παραδόθηκαν από τον πρόεδρο της Βουλής στον Υπουργό Παιδείας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, των κυριών Απόστολου Κακλαμάνη και Δημήτρη Σιούφα, πρώην Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων, του Πρεσβευτή της Ελλάδας Ηλία Φωτόπουλου, του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και αγωνιστών.

Ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, αναφέρθηκε στην ανάγκη να μεταλαμπαδευτούν στις επόμενες γενιές τα παραδείγματα και οι αξίες που σημάδεψαν τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ.

Την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης, υπογράμμισε και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.
Τα ιστορικά κειμήλια μεταφέρθηκαν στο Μουσείο Εθνικού Αγώνος ΕΟΚΑ 1955 1959. Παραδόθηκαν με μακροχρόνιο δανεισμό, από την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος.

Πηγή:   infognomonpolitics
Recommended Post Slide Out For Blogger