Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Η Ειρήνη Τζέρμπου, μαθήτρια Γ´ Γυμνασίου διεθύνει την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων (video)


 
Αρχές Σεπτεμβρίου  διεξήχθη  το 5ο  Μasterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας, δράση  η οποία αποτελεί υλοποίηση του οράματος του Διεθνούς φήμης Έλληνα Αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ και της Συμφωνικής ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.
Τα μαθήματα παρακολούθησαν 30 νέοι Μαέστροι και δίδαξαν ο  κ. Μιχάλης Οικονόμου και η μουσικολόγος και μαέστρος κα Αθανασία Κυριακίδου.
Οι εργασίες του Μasterclass  ολοκληρώθηκαν με μία εντυπωσιακή συναυλία κλασσικής μουσικής στο ανοιχτό θέατρο Κολωνού την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου.
Στην συναυλία αυτή την  Συμφωνική  ορχήστρα διηύθηναν οι πρώτοι 9 νέοι Μαέστροι, οι οποίοι με διαγωνιστική διαδικασία επιλέχθηκαν απο τα μέλη της ορχήστρας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα μαθήματα  ήταν δωρεάν, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό σε περίοδο κρίσης γεγονός που καταδεικνύει την μεγάλη αγάπη των δασκάλων και των μελών της ορχήστρας για την μουσική και τον πολιτισμό, ο οποίος στις μέρες μας έχει παραμεληθεί.
Στο βίντεο παρουσιάζεται η ορχήστρα σε μία από τις πρόβες υπό τη διεύθυνση της μικρότερης μαθήτριας του Σεμιναρίου, Ειρήνης Τζέρμπου, μαθήτριας της Γ´ τάξης του Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου Ιωνιδείου.
 
Recommended Post Slide Out For Blogger